Aktuelnosti

Najbolji saveti za mršavljenje
09.05.2022.

Najbolji saveti za mršavljenje

Dolazi nam leto i svi već razmišljamo o tome kako će nam izgledati kupaći kostim na plaži i da li ćemo ovog leta moći da nosimo sve one stvari koje želimo. Mršavljenje je proces koji je individualan za svakog čoveka – nekome je potrebno da smrša 3 kilograma da bi se osećao savršeno u svom telu, a nekome 20. I mršavljenje upravo tako i treba da posmatrate.

Više
Kako očuvati zdrav nervni sistem
09.02.2022.

Kako očuvati zdrav nervni sistem

Nervoza, nesanica, migrene, bes, negativnost – samo su neki od pokazatelja da je potrebno da obratite pažnju na svoj nervni sistem. Naš mozak je pokretač mašine koja se naziva telo. Disanje, rad srca i unutrašnjih organa, zatim funkcije višeg nivoa poput učenja i pamćenja, donošenja odluka, koordinacije pokreta – sve ovo kreće iz mozga.

Više
Zašto su važne omega 3 masne kiseline?
09.01.2022.

Zašto su važne omega 3 masne kiseline?

Kada govorimo o mastima, svima odmah na pamet padnu gojazne osobe. Ipak, ovo je najveća zabluda. Masti su izvor energije – čak i najmršaviji i najzdraviji sportisti imaju znatne rezerve energije u formi deponovanih masti. Masti imaju različite nivoe saturacije, odnosno zasićenja, pa tako postoje zasićene, mononezasićene i polinezasićene masne kiseline. Dve vrste polinezasićenih masnih kiselina se smatraju esencijalnim, a to su omega-3 masne kiseline i omega-6 masne kiseline.

Više
Prvi meseci sa bebom
09.01.2020.

Prvi meseci sa bebom

Ljubav se rodila na prvi pogled, nikada niste bili srećniji i spremniji da se suočite sa promenama zbog kojih će vam se svet u potpunosti preokrenuti. Bebe stvaraju slatke muke koje donose i saznanje da nikad niste bili manje sigurni u ono šta treba da radite. Prvi dani i meseci sa novim članom porodice remete dotadašnju rutinu, ali sve je u instinktu i praćenju saveta lekara. Naš tekst pružiće vam dobre smernice i savete, ali i preporuke koja je kozmetika za bebe pravi izbor.

Više
Šta ste sve želeli da znate o dijabetesu
08.07.2020.

Šta ste sve želeli da znate o dijabetesu

S obzirom na to da je za rad organizma neophodan šećer koji nam daje energiju i zapravo se ponaša kao naše gorivo, od velikog je značaja koju hranu unosimo u organizam i koliko se krećemo. Ovo je u direktnoj vezi sa potencijalnim uzročnicima oboljenja poznatog kao dijabetes. Ugljeni hidrati iz hrane kroz krvotok dolaze do naših ćelija i tkiva i neophodni su za normalno funkcionisanje svih drugih procesa u telu.

Više
Kako poboljšati koncentraciju za učenje i posao?
08.06.2023.

Kako poboljšati koncentraciju za učenje i posao?

Užurban način života i stres sve više stvaraju problem velikom broju ljudi tokom svakodnevnih aktivnosti. Godinama unazad, trend rasejanosti i manjak fokusa na jednu stvar sve je veći, te se i sve češće poseže glavno pitanje -kako poboljšati koncentraciju?

Više