Aktuelnosti

Zašto je važna zaštita od sunca?
10.08.2021.

Zašto je važna zaštita od sunca?

Zaštita od sunca je jedna od stvari koju ljudi olako shvataju. Možda su čuli za spf faktor ili beta karoten. Cena ne poznavanja ovih stvari je ozbilno oboljenje kože. To ne znači da jednom nećete staviti kremu za sunčanje i dobiti rak. Ali, konstantna nebriga za kožu može da dovede do većih problema. Da biste bolje razumeli sve ove stvari morate da porušite osnovne zablude o zaštiti od sunca.

Više
Kako brzo i lako smršati?
10.08.2020.

Kako brzo i lako smršati?

Tokom hladnijih dana skoro svi smo skloni tome da jedemo nešto masniju i kaloričniju hranu, dok sa dolaskom proleća i lepšeg vremena uglavnom počnemo da razmišljamo o svom telu, „nabačenim“ kilogramima odnosno tome kako najbrze smrsati i pripremiti se za letnju sezonu.

Više
Pravilna nega kose tokom zime
10.03.2022.

Pravilna nega kose tokom zime

Iako je stigao mart, hladni dani su i dalje tu i utiču kako na našu kožu, tako i na kosu, iako možda ne biste ni pomislili da je to moguće. Da, hladno vreme utiče na dlaku čineći je suvom i sklonom pucanju. Upravo zato potrebno je da zimi preparati za negu kose koje koristite budu odgovarajući, ali da osim toga naučite i nekoliko trikova kada je nega kose kod kuce u pitanju.

Više
Iritabilni kolon - nervozna creva
09.11.2022.

Iritabilni kolon - nervozna creva

Da li vas često muči stomak, da li se pobuni kada ste napeti ili pojedete određenu hranu, da li danima imate zatvor ili su vaši obroci praćeni gasovima i bolom u stomaku? Ako se prepoznajete u nečemu od navedenog, proverite da li možda imate iritabilni kolon ili tzv. nervozna creva.

Više
Vitamini & minerali za aktivan životni stil
09.10.2020.

Vitamini & minerali za aktivan životni stil

Vitamini i minerali imaju važnu ulogu u našem celokupnom zdravlju. Oni omogućavaju održavanje normalnih funkcija u organizmu, ali pomažu i oporavku od vežbanja ili stresa. Za osobe sa aktivnim životnim stilom, vitamini i minerali su vrlo važni. Usled povećanih fizičkih napora, kao i prilikom pojačanog znojenja dolazi do njihovog pojačanog izlučivanja. Organizmu su takođe potrebni za oporavak mišićnog tkiva od aktivnosti.

Više
Kako se izboriti sa alergijom
09.06.2021.

Kako se izboriti sa alergijom

Alergije su stanja koje ako ne tretirate mogu znatno da utiču na vaš život. BIlo da vas muči alergija na polen, alergija na hranu, ili alergija na koži, morate je tretirati. Odlična stvar je što kada se upoznate sa alergijama i njihovim simptomima, lako ćete ih se rešiti.

Više