Poslednje sa našeg bloga

Proizvodi za čišćenje jetre
2020-06-24

Proizvodi za čišćenje jetre

Jetra predstavlja organ u centralnom delu našeg tela i kroz nju prolazi sve što unosimo u naš organizam putem hrane, tečnosti, vazduha i kroz kožu. Osim hranljivih i zdravih, tu su i mnoge štetne i toksične materije. Jedna od glavnih uloga jetre je upravo prerada i „razvrstavanje“ ovih materija odnosno detoksikacija organizma čime se dobri sastojci zadržavaju u telu, a loši izbacuju, što je čini jednom od najvažnijih organa, neophodnih za celokupno zdravlje.

Više
Problemi sa varenjem – najbolji dijetetski suplementi
2020-06-01

Problemi sa varenjem – najbolji dijetetski suplementi

Problemi sa stomakom su česta pojava kod ljudi različitih uzrasta, pa i dece i beba. Ovaj deo tela je izuzetno osetljiv, a bilo kakva nelagodnost u stomaku izaziva kod nas osećaj neprijatnosti, a u pojedinim slučajevima i nemoći. Kao najčešći problemi sa stomakom javljaju se nadimanje, gasovi, bolovi u stomaku, gorušica, mučnina, vraćanje hrane, kao i problemi sa varenjem koji mogu dovesti do različitih drugih problema poput neredovnog pražnjenja creva, zatvora ili pak dijareje.

Više
Urinarna infekcija – simptomi i lečenje
2020-05-15

Urinarna infekcija – simptomi i lečenje

Urinarna infekcija je jedna od češćih zdravstvenih problema i najčešća je infekcija koja uglavnom pogađa žensku populaciju, mada ni muškarci nisu pošteđeni. Može da se javi i kod dece i kod odraslih bilo kog uzrasta, a razlog zašto se urinarna infekcija pre razvija kod žena jeste taj što je otvor debelog creva bliži uretri (otvoru kroz koji se urin izbacuje iz mokraćnog kanala), te bakterije lakše mogu da se prenesu i dovedu do ovog oboljenja.

Više
Nega suve atopične kože
2020-05-05

Nega suve atopične kože

Atopija je jedna od čestih oboljenja kože i, iako uglavnom pogađa bebe i decu i nestaje do detetove 5. godine, usled određenih razloga može da se javi i u kasnijem periodu života. Ono što je karakteristično za problem kakav je atopicna koza jeste pojava crvenila i suvoće koji izazivaju iritaciju i svrab odnosno slabljenje zaštitne uloge kože, što može dovesti i do infekcija, a svakako utiče na poremećaj sna, nedostatak samopouzdanja i druge psihofizičke probleme.

Više
Kako rešiti problem upale sinusa, kijanja i curenja iz nosa
2020-04-30

Kako rešiti problem upale sinusa, kijanja i curenja iz nosa

Veliki broj ljudi, pogotovo u prolećnom periodu, primećuje pojačano curenje iz nosa koje može biti posledica brojnih faktora, a među njima su ne samo prehlada i alergije, već to mogu biti i ozbiljniji problemi kao što su problemi sa sinusima i slična zapaljenja disajnih puteva.

Više
Šta je menopauza - uzroci, simptomi, faze i lečenje
2020-04-28

Šta je menopauza - uzroci, simptomi, faze i lečenje

Menopauza je posebno stanje u životu svake žene. Menopauzu uglavnom vezujemo za negativne stvari, ona nas asocira na starenje, gašenje životnih funkcija, slabost. Ali, to zapravo nije sve baš tako. Menopauza kao faza u reproduktivnom životu žene ne mora nužno da bude loše stanje.

Više