Jačanje imuniteta kod dece
2020-09-12

Jačanje imuniteta kod dece

Nova školska godina je počelela ali usled epidemije korona virusa i ona je sasvim drugačija od svih prethodnih. Odvajanje od roditelja, nova okolina, radne obaveze ali i novi uslovi pod kojima se odvija nastava u velikoj meri utiču na stres dece. A stres je gotovo uvek praćen i padom imuniteta, što predstavlja i dodatnu brigu za roditelje. Zavisno od toga, koliko su deca adaptivna, polazak u školu proći će sa ili bez posledica po njihovo zdravlje.

Više
Kako rešiti problem hemoroida?
2020-08-20

Kako rešiti problem hemoroida?

Iako hemoroidi predstavljaju sastavni deo građe creva i ne moraju izazivati probleme, pod određenim okolnostima i faktorima može doći do njihovog uvećanja. Kada se pojave prošireni hemoroidi odnosno hemoroidalne vene, to utiče na teško proticanje krvi i pojavu otoka, te ukoliko na vreme ne započnete lecenje – hemoroidi mogu doći i do zapaljenskog stanja, što zna da bude veoma neprijatno i bolno!

Više
Kako brzo i lako smršati?
2020-08-10

Kako brzo i lako smršati?

Tokom hladnijih dana skoro svi smo skloni tome da jedemo nešto masniju i kaloričniju hranu, dok sa dolaskom proleća i lepšeg vremena uglavnom počnemo da razmišljamo o svom telu, „nabačenim“ kilogramima odnosno tome kako najbrze smrsati i pripremiti se za letnju sezonu.

Više
Zašto vam je potreban vitamin C?
2020-07-21

Zašto vam je potreban vitamin C?

Svi znamo koliko je vitamin C bitan za naše zdravlje, mada možda nismo baš sigurni zašto je to tako i u kojim se sve namirnicama on može naći. Znamo i to da se u pojedinim slučajevima preporučuje i dodatan unos vitamina i minerala, jer ih većina ljudi tokom dana ne unosi u dovoljnoj količini u organizam. Zato su suplementi i dodaci ishrani (među kojima su i vitamin C tablete i različite kombinacije vitamina i minerala) zauzeli visok položaj u potražnji preparata online apoteka.

Više
Šta ste sve želeli da znate o dijabetesu
2020-07-08

Šta ste sve želeli da znate o dijabetesu

S obzirom na to da je za rad organizma neophodan šećer koji nam daje energiju i zapravo se ponaša kao naše gorivo, od velikog je značaja koju hranu unosimo u organizam i koliko se krećemo. Ovo je u direktnoj vezi sa potencijalnim uzročnicima oboljenja poznatog kao dijabetes. Ugljeni hidrati iz hrane kroz krvotok dolaze do naših ćelija i tkiva i neophodni su za normalno funkcionisanje svih drugih procesa u telu.

Više
Proizvodi za čišćenje jetre
2020-06-24

Proizvodi za čišćenje jetre

Jetra predstavlja organ u centralnom delu našeg tela i kroz nju prolazi sve što unosimo u naš organizam putem hrane, tečnosti, vazduha i kroz kožu. Osim hranljivih i zdravih, tu su i mnoge štetne i toksične materije. Jedna od glavnih uloga jetre je upravo prerada i „razvrstavanje“ ovih materija odnosno detoksikacija organizma čime se dobri sastojci zadržavaju u telu, a loši izbacuju, što je čini jednom od najvažnijih organa, neophodnih za celokupno zdravlje.

Više