Aktuelnosti

Probiotik najbolji prijatelj zdravog deteta
25.10.2021.

Probiotik najbolji prijatelj zdravog deteta

Probiotici sadrže dobre (nepatogene) žive bakterije koji su prirodni stanovnici crevnog trakta odraslih ljudi i dece. Mikrobiota (crevna flora) razvija se u prvim godinama života deteta, a predstavlja temelj za razvoj dobrog imuniteta. Najbolji probiotik za decu sadrži LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS i BIFIDOBACTERIUM LACTIS, mlečno kiselinske bakterije, koji su istovremeno prirodni stanovnici crevnog trakta deteta i najbolje ispitane, najefikasnije i najbezbednije probiotske bakterije.

Više
Kako pripremiti kožu za sunce i kako se pravilno sunčati?
25.05.2023.

Kako pripremiti kožu za sunce i kako se pravilno sunčati?

Svi smo svesni činjenice koliko je sunce danas štetno, a s druge strane toliko volimo taj preplanuli ten koji čini da izgledamo atraktivnije, izdužuje figuru, te nam i sama garderoba stoji mnogo bolje. U svemu tome ima istine, no mnogi misle da se jedino pocrneti može ako se najpre malo „pregori“. E to nikako nije tačno, a može nas skupo koštati kad je zdravlje u pitanju.

Više
Problemi sa začećem kod žena
25.05.2022.

Problemi sa začećem kod žena

Trudnoća, njena mogućnost ili nemogućnost, veoma je osetljiva tema. Proširenje porodice san je mnogih žena koji sa nestrpljenjem iščekuju. Neplodnost kod zena danas je sve češća pojava. Zašto je to tako? Odgovor već verovatno znate i sami. Nervoza i stress na poslu, rokovi koje je potrebno ispoštovati, brza i nezdrava hrana, alkohol, cigarete, narkotici, loš san – sve ovo mogu biti uzročnici kada je u pitanju sterilitet kod zena.

Više
Alergija na sunce - kako sprečiti i izlečiti?
25.04.2023.

Alergija na sunce - kako sprečiti i izlečiti?

Na našem podneblju tokom godine bude i do 270 sunčanih dana sa najmanje 1600, a uglavnom 2200 sunčanih sati. Za sve koji uživaju u lepom vremenu ovo je izuzetno radostan podatak, ali ako vas muči alergija na sunce, pomisao da se preko 2000 sati godišnje morate čuvati, a vrlo često i ne sačuvati, zaista je frustrirajuća. Kako izlečiti alergiju na sunce i kako da ublažite simptome, pročitajte u nastavku.

Više
Koje ulje je najbolje za negu suve kože u proleće?
25.03.2024.

Koje ulje je najbolje za negu suve kože u proleće?

Kako sprečiti gubitak vlage i elastičnosti, beživotan i umoran izgled, neujednačen ten i vrlo neprijatno perutanje koji su verni pratioci suve kože? Najbolje prirodno rešenje su eterična ulja, a koje je najbolje ulje za negu suve koze pročitajte u nastavku teksta.

Više
Probiotici za dobro varenje i dobro zdravlje
24.11.2021.

Probiotici za dobro varenje i dobro zdravlje

Živi mikroorganizmi, uneti u organizam čoveka u dovoljnim količinama, koji imaju pozitivan efekat na zdravlje domaćina, nazivaju se probiotici. Za odrasle ljude karakteristično je prisustvo velikog broja mikroorganizama u digestivnom traktu (100 hiljada milijardi), koji, dok su u optimalnoj ravnoteži, obezbeđuju normalno funkcionisanje probavnog sistema. Narušena ravnoteža može se ponovo uspostaviti jedino probioticima.

Više