Aktuelnosti

Probiotici za dobro varenje i dobro zdravlje
24.11.2021.

Probiotici za dobro varenje i dobro zdravlje

Živi mikroorganizmi, uneti u organizam čoveka u dovoljnim količinama, koji imaju pozitivan efekat na zdravlje domaćina, nazivaju se probiotici. Za odrasle ljude karakteristično je prisustvo velikog broja mikroorganizama u digestivnom traktu (100 hiljada milijardi), koji, dok su u optimalnoj ravnoteži, obezbeđuju normalno funkcionisanje probavnog sistema. Narušena ravnoteža može se ponovo uspostaviti jedino probioticima.

Više
Proizvodi za čišćenje jetre
24.06.2020.

Proizvodi za čišćenje jetre

Jetra predstavlja organ u centralnom delu našeg tela i kroz nju prolazi sve što unosimo u naš organizam putem hrane, tečnosti, vazduha i kroz kožu. Osim hranljivih i zdravih, tu su i mnoge štetne i toksične materije. Jedna od glavnih uloga jetre je upravo prerada i „razvrstavanje“ ovih materija odnosno detoksikacija organizma čime se dobri sastojci zadržavaju u telu, a loši izbacuju, što je čini jednom od najvažnijih organa, neophodnih za celokupno zdravlje.

Više
Šta je HPV infekcija – simptomi i lečenje
24.04.2023.

Šta je HPV infekcija – simptomi i lečenje

Humani Papiloma Virus, skraćeno HPV, veoma je čest i rasprostranjen, a osnovni način prenosa je seksualnim putem. Iako je rasprostranjen ne treba zanemariti njegovu potencijalnu opasnost, budući da je izazivač mnogih bolesti. Šta je HPV, koji su njegovi simptomi i kako se zaštititi, pročitajte u nastavku.

Više
Cink - zašto je važan za jačanje imuniteta
24.03.2020.

Cink - zašto je važan za jačanje imuniteta

S obzirom na situaciju sa pandemijom Korona virusa, ali i trenutnu pojavu gripa, prehlada i raznih boleti sigurni smo da ste više puta sebi postavili pitanje sta je najbolje za jacanje imuniteta. Pročitajte u nastavku.

Više
Šta je prostatis i kako se leči
24.02.2021.

Šta je prostatis i kako se leči

Problemi sa prostatom se lako mogu otkloniti. Nezgodna stvar je što se teško otkriva zbog velike stigme vezane za njih. Lecenje prostate može da počne čim se uoče problemi sa prostatom.

Više
Pantenol pena  - najbolji letnji prijatelj kože
23.08.2022.

Pantenol pena - najbolji letnji prijatelj kože

Sa korisnim svojstvima pantenola smo upoznati već jako dugo. Farmaceutska i kozmetička industrija ga koristi u raznim oblicima da bi ljudima širom sveta pomogla pri rešavanju raznovrsnih problema sa kožom.

Više