Aktuelnosti

Probiotici za dobro varenje i dobro zdravlje
24.11.2021.

Probiotici za dobro varenje i dobro zdravlje

Živi mikroorganizmi, uneti u organizam čoveka u dovoljnim količinama, koji imaju pozitivan efekat na zdravlje domaćina, nazivaju se probiotici. Za odrasle ljude karakteristično je prisustvo velikog broja mikroorganizama u digestivnom traktu (100 hiljada milijardi), koji, dok su u optimalnoj ravnoteži, obezbeđuju normalno funkcionisanje probavnog sistema. Narušena ravnoteža može se ponovo uspostaviti jedino probioticima.

Više
Proizvodi za čišćenje jetre
24.06.2020.

Proizvodi za čišćenje jetre

Jetra predstavlja organ u centralnom delu našeg tela i kroz nju prolazi sve što unosimo u naš organizam putem hrane, tečnosti, vazduha i kroz kožu. Osim hranljivih i zdravih, tu su i mnoge štetne i toksične materije. Jedna od glavnih uloga jetre je upravo prerada i „razvrstavanje“ ovih materija odnosno detoksikacija organizma čime se dobri sastojci zadržavaju u telu, a loši izbacuju, što je čini jednom od najvažnijih organa, neophodnih za celokupno zdravlje.

Više
Cink - zašto je važan za jačanje imuniteta
24.03.2020.

Cink - zašto je važan za jačanje imuniteta

S obzirom na situaciju sa pandemijom Korona virusa, ali i trenutnu pojavu gripa, prehlada i raznih boleti sigurni smo da ste više puta sebi postavili pitanje sta je najbolje za jacanje imuniteta. Pročitajte u nastavku.

Više
Šta je prostatis i kako se leči
24.02.2021.

Šta je prostatis i kako se leči

Problemi sa prostatom se lako mogu otkloniti. Nezgodna stvar je što se teško otkriva zbog velike stigme vezane za njih. Lecenje prostate može da počne čim se uoče problemi sa prostatom.

Više
Kako kontrolisati i kako smanjiti holesterol?
22.12.2021.

Kako kontrolisati i kako smanjiti holesterol?

Holesterol je mast koja se nalazi u našem organizmu i ona predstavlja skladište energije. Holesterol je glavni sastojak ćelijskih membrana i omogućava održavanje optimalnog oblika ćelije. U organizmu postoji, u narodu poznat kao dobar ( HDL ) i loš ( LDL ) holesterol. Holesterol vrlo često može doneti mnogo štetnih stvari našem organizmu, ali se isto tako može jednostavno držati pod kontrolom.

Više
Insulinska rezistencija – sve što treba da znate
22.06.2022.

Insulinska rezistencija – sve što treba da znate

Da li ste negde već čuli za izraz “bolest modernog doba”? Upravo ova fraza odnosi se na insulinsku rezistenciju. Danas nam je dostupno sve što poželimo, a globalizacija i industrijalizacija dovele su sa sobom epidemiju gojaznih ljudi, a sve više i dece. Stoga u ovom članku objašnjavamo sta je insulinska rezistencija, koje rizike sa sobom nosi, šta je sve potrebno promeniti u stilu života, a pre svega kako prepoznati insulinsku rezistenciju.

Više