Najbolji suplementi za podizanje imuniteta

Najbolji suplementi za podizanje imuniteta
28.12.2021.

NAJBOLJI SUPLEMENTI ZA PODIZANJE IMUNITETA

Imunitet predstavlja sposobnost našeg imunog sistema da nas odbrani od svega što može imati loše posledice po naše zdravlje: virusa, bakterija, ostalih mikroorganizama, polena i drugih komponenti iz prirode, ali i specifičnih produkata našeg sopstvenog organizma.

 

Imuni sistem čine organi međusobno povezani limfnim sudovima. Limfnim sudovima cirkulišu limfociti – najznačajniji činioci imunog sitema koji imaju centralnu ulogu u imunom odgovoru organizma.


Kvalitet života, i zdravlje u celini, zavise pre svega od imuniteta. Ukoliko ne postoji adekvatan imunološki odgovor, ni uz primenu najsavremnijih lekova, nije moguće preživeti ili izboriti se sa bolešću.


Imunitet zavisi od mnogo faktora: genetske sklonosti, uslova i načina života, životne dobi... Na pojedine faktore koji slabe ili jačaju imunitet ne možemo da utičemo, ali na većinu možemo i to u znatnoj meri.


Kako do jakog imuniteta?


Ako postoji išta dobro što nam je donela ova i prethodna godina, to je postavljanje imuniteta u središte svega. Lekari i zdravstveni radnici iako imaju različite stavove po pitanju epidemije, u jednom se svi slažu - imunitet je naša najsigurnija zaštita. Jačanje imuniteta savet je svih stručnjaka i naša najveća odgovornost i obaveza.


Mnogo je načina na koji možemo ojačati naš imunitet. Boravak u prirodi i na svežem vazduhu, prilagođena fizička aktivnost, kvalitetan san i odmor, izbegavanje cigareta i alkoholnih pića i kontrola stresnih situacija u ogromnoj meri utiču na jačanje imuniteta. Ipak, za ishranu možemo reći da predstavlja najznačajniji faktor za jačanje ili slabljenje imuniteta.


Da bi ćelije imunog sistema mogle neometano da vrše svoju funkciju neophodni su im hranljivi nutrijenti. Iz tog razloga raznovrsna ishrana i adekvatna suplementacija mogu imati presudnu ulogu u jačanju imuniteta i zaštiti od razvoja bolesti.


Nadoknada hranljivih nutrijenata kroz dodatke ishrani je siguran način da svom organizmu obezbedimo potrebne minerale, vitamine, antioksidante, proteine, vlakna, enzime...


Zašto je adekvatna suplementacija važna za jačanje imuniteta?
 

Prvo da napomeneno da je veoma važno obratiti pažnju da li su proizvodi koje biramo registrovani kod Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Rešenje Ministarstva zdravlja nam garantuje da je proizvod prošao kompletnu zakonsku regulativu i da je bezbedan za upotrebu.


Vitaminsko-mineralni kompleksi i proizvodi prirodnog porekla koji sadrže širok spektar hranljivih sastojaka naša su preporuka prilikom izbora proizvoda za jačanje imuniteta.


U nastavku teksta predstavljamo vam Kubanski eliksir – imuno kompleks koji je zbog svog uticaja na jačanje imuniteta preporučljiv i kod najtežih oboljenja kao što su karcinomi i Strong Nature vitamin C u formi natrijum askorbata sa bioflavonidima.


Kubanski eliksir – hrana za posebne medicinske namene onkoloških pacijenata i svih drugih osoba oslabljene imune funkcije


Kubanski eliksir dolazi nam kao predstavnik DrCubano brenda, nastalog kao posledica dugogodišnje saradnje sa kubanskim lekarima.


Kubanski lekari i naučnici su prvi u svetu uvideli da je moć imunog sistema zanemarena usled razvoja farmaceutskih proizvoda. Razvoju imunoterapije pristupili su pre kolega u ostatku sveta, i danas su na tom polju bez premca.


Izučavanju prirode pridaju ogromnu pažnju i njihov cilj je da što veći broj sintetičkih proizvoda zamene proizvodima iz prirode.


Kubanski eliksir duže od 10 godina je u upotrebi na Kubi. Urađen je veliki broj naučnih studija koje dokazuju njegov uticaj na jačanje imuniteta čak i kod osoba veoma oslabljene imune funkcije kao što su onkološki pacijenti.

 

Kubanski eliksir je imuno kompleks koga čine 3 proizvoda:

PVA plus – jedini proizvod na tržištu koji sadrži lekovitu biljku anamu,

PVM plus – jedini proizvod na tržištu koji sadrži 50% semena i 50% lista moringe,

PVS plus – jedini proizvod na tržištu koji sadrži spirulinu i hlorelu u jednoj dozi.


Preparat nam dolazi u formi kapsula kako bi se u svakoj dozi osigurao precizno definisan odnos sastojaka. Sinergijsko delovanje svih sastojaka, tehnologija proizvodnje i visok kvalitet sirovina čine Kubanski eliksir efikasnim preparatom za potrebe jačanja imuniteta.


Vitamin C u obliku natrijum askorbata sa bioflavonidima


Predstavljamo vam i Strong Nature Natrijum askorbat sa bioflavonidima.


Vitamin C je esencijalni nutrijent sa mnogobrojnim funkcijama u našem organizmu.


Prednost ovog proizvoda je što je vitamin C u formi natrijum askorbata. Natrijum askorbat je mineralna so askorbinske kiseline, koja je za razliku od široko upotrebljavane askorbinske kiseline bioraspoloživija. Zahvaljujući baznoj pH vrednosti (pH=7-8), natrijum askorbat ne izaziva gastrointestinalne probleme koji se dovode u vezu sa askorbinskom kiselinom.


Uloga bioflavonida (biljnih pigmenta) je da povećaju iskoristljivost vitamina C u organizmu. Na ovaj način postiže se maksimalna iskoristljivost i pun antioksidativni potencijal vitamina C.

 

Vodite računa o svom zdravlju. Čuvajte najvrednije što imate. Kod nas ste uvek dobrodošli za svaki savet ili preporuku.


Vaša apoteka Sunce