Jak imunitet – temelj dobrog zdravlja
2021-10-05

Jak imunitet – temelj dobrog zdravlja

Imuni sistem predstavlja svojevrstan mehanizam odbrane organizma od patogena (bakterije, virusi, paraziti, gljivice, toksini) koji izazivaju bolesti. Pravilno funkcionisanje imunog sistema podrazumeva najbolji mogući odgovor i odbranu organizma od uzročnika bolesti. Upravo zbog toga jačanje imuniteta još dok ste zdravi od krucijalnog je značaja za tok eventualne infekcije i brzinu oporavka.

Više
Kako lečiti hemoroide?
2021-09-27

Kako lečiti hemoroide?

Malo je bolesti o kojima se tako nerado govori kao što su to hemoroidi. A da nema razloga da se o ovom zdravstvenom problemu ćuti, govori i činjenica da se pola stanovništva starijeg od 50 godina bar jednom obratilo lekaru zbog ovog neprijatnog stanja. Svako ko se bar jednom susreo sa ovim problemom zna da lečenje hemoroida nije jednostavno, ali i da vreme koliko traju hemoroidi zavisi skoro isključivo od nas samih.

Više
Šta je dobro za proliv (dijareju)
2021-09-13

Šta je dobro za proliv (dijareju)

Pre nego što vas potpuno obuzme panika, koja ništa dobro neće doneti, razmislite o tome šta je ovo stanje i koji su mu potencijalni uzročnici, pa će vam biti lakše da zaključite šta je dobro za proliv i kako da problem rešite. Ali, krenimo redom...

Više
Alergija na sunce - kako se boriti?
2021-08-27

Alergija na sunce - kako se boriti?

Ukoliko vam se posle boravka na suncu na koži pojavila alergijska reakcija spadate u ne baš tako mali procenat svetske populacije koju pogađa alergija na sunce. Fotodermatozu, preosetljivost kože na sunčeve zrake, (najčešće UV-A zrake) ima 15% do 25% ljudi, a češća je kod žena i osoba svetlije puti.

Više
Zašto je važna zaštita od sunca?
2021-08-10

Zašto je važna zaštita od sunca?

Zaštita od sunca je jedna od stvari koju ljudi olako shvataju. Možda su čuli za spf faktor ili beta karoten. Cena ne poznavanja ovih stvari je ozbilno oboljenje kože. To ne znači da jednom nećete staviti kremu za sunčanje i dobiti rak. Ali, konstantna nebriga za kožu može da dovede do većih problema. Da biste bolje razumeli sve ove stvari morate da porušite osnovne zablude o zaštiti od sunca.

Više
Lepa, negovana i podmlađena koža uz kvalitetne preparate
2021-07-12

Lepa, negovana i podmlađena koža uz kvalitetne preparate

Dame su oduvek sklone da teže kako da ublaže i umanje znakove starenja, podmlade kožu lica i ponovo joj obezbede mladalački sjaj. Pravo rešenje, koje će koži vratiti hidriranost, negu i svežinu je primena medicinskih krema sa hijaluronom. Hijaluron se fiziološki endogeno stvara u organizmu. Glavna uloga hijalurona je da vezuje vodu, zadržava vodu poput sunđera i na taj način koži obezbeđuje gipkost i elastičnost.

Više