Koji je najbolji koenzim Q10?
2023-01-17

Koji je najbolji koenzim Q10?

Toliko smo puta čuli za koenzim Q10. Najčešće se spominje pri reklamiranju neke kreme koja uspešno deluje protiv bora. Znamo da je dobro, ali nismo u potpunosti sigurni šta tačno znači i zašto se ovaj sastojak toliko ističe pri promociji nekog proizvoda. Ne samo da je moćna reč, već je i samo dejstvo ovog koenzima moćno za naš organizam. Videćete i zašto, no najpre je potrebno da objasnimo šta je koenzim Q10.

Više
Šta su elektroliti i kako ih nadoknaditi?
2022-12-26

Šta su elektroliti i kako ih nadoknaditi?

Ako se, kao i većina populacije, pitate šta su elektroliti, morate znati da je daleke 1903.godine hemičar Svante Arenijus za objašnjenje dobio Nobelovu nagradu. Elektroliti su čvrste kristalne soli koje se, prilikom formiranja rastvora, kao proizvod hemijske reakcije disociraju na naelektrisane čestice (jone).

Više
Koja je najbolja krema za ekcem na rukama i licu?
2022-12-21

Koja je najbolja krema za ekcem na rukama i licu?

Ekcem, nezarazno zapaljensko stanje kože, predstavlja imunološku reakciju izazvanu različitim vrstama alergena i uzrok je teško, ponekad i nemoguće, pouzdano utvrditi. Simptomi ovog neprijatnog stanja kože uvek su isti. Na najčešće pitanje pacijenata koja je najbolja krema za ekcem, odgovor nije sasvim jednostavan, jer mnogo toga zavisi od uzročnika, ali i od preventivne nege kože.

Više
Cicatridina - nauka o hijaluronskoj kiselini u funkciji zdravlja
2022-12-01

Cicatridina - nauka o hijaluronskoj kiselini u funkciji zdravlja

Hijaluronska kiselina je vredan sastojak u medicini i u javnosti vrlo popularna. Osnovni je aktivni sastojak brenda CICATRIDINA, medicinskih sredstava jednog od vodećih evropskih proizvođača medicinskih sredstava, italijanske kompanije Farma Derma. Zbog čega je hijaluronska kiselina tako važna?

Više
Serapeptaze -  kod bolnih i upalnih procesa
2022-11-15

Serapeptaze - kod bolnih i upalnih procesa

Upala je prirodna odbrambena reakcija organizma na povredu ili infekcije. Ovaj odgovor našeg imunološkog sistema uspostavlja zdravu ravnotežu u našem telu i, ako je kratkotrajan, ostaje neprimećen. Međutim, kada upalni procesi traju dugo mogu dovesti do različitih problema sa zdravljem.

Više
Iritabilni kolon - nervozna creva
2022-11-09

Iritabilni kolon - nervozna creva

Da li vas često muči stomak, da li se pobuni kada ste napeti ili pojedete određenu hranu, da li danima imate zatvor ili su vaši obroci praćeni gasovima i bolom u stomaku? Ako se prepoznajete u nečemu od navedenog, proverite da li možda imate iritabilni kolon ili tzv. nervozna creva.

Više