Najbolji saveti za mršavljenje

Najbolji saveti za mršavljenje
09.05.2022.

NAJBOLJI SAVETI ZA MRšAVLJENJE

Dolazi nam leto i svi već razmišljamo o tome kako će nam izgledati kupaći kostim na plaži i da li ćemo ovog leta moći da nosimo sve one stvari koje želimo. Mršavljenje je proces koji je individualan za svakog čoveka – nekome je potrebno da smrša 3 kilograma da bi se osećao savršeno u svom telu, a nekome 20. I mršavljenje upravo tako i treba da posmatrate.

 

Ne kao nešto što društvo nameće kao standard, već kao dobar osećaj u svom telu koje je pre svega zdravo. Danas govorimo o tome kakav bi trebalo da bude plan ishrane za mrsavljenje osobe koja bi želela da smrša, a uz to naravno i koji su to još koraci koji moraju biti ispoštovani da bi se rezultati videli.

 

Plan ishrane za mršavljenje

 

Mršavljenje je kao što smo već rekli potpuno individualna stvar, ali jedno je sigurno – gladovanje je najgori način da smršate. Zasigurno ćete izgubiti koji kilogram, ali ćete usporiti svoj metabolizam i vrlo moguće poremetiti još neke procese u svom organizmu. Dakle – gladovanje nikako nije opcija. Najbolji plan ishrane za mrsavljenje bio bi da napravite svoj ritam obroka koji bi bili na svaka 3 do 4 sata. Hajde da napravite jedan izazov.

 

Za početak postavite sebi za cilj da 2 nedelje, 14 dana, ne pojedete ništa slatko, ne pijete gazirane sokove, izbacite peciva i sve loše grickalice. Neka vam ishrana bude bazirana na mesu, ribi, grilovanom povrću, salatama…

 

Za doručak birajte jaja na način koji volite, palentu sa mladim sirom ili jogurtom, pitu sa heljdinim korama i mladim sirom, ovsene pahuljice… Imajte bar 4 obroka u toku dana, a između obroka pijte dosta tečnosti i nemojte ništa grickati. Dajte svom organizmu vremena da se navikne i ne očekujte previše. Ovo je probni period i period tokom koga ćete usvajati zdrave navike. Kada izgurate 14 dana, pogledate svoje telo u ogledalu. Neće biti potrebno da stajete na vagu, zato što ćete okom primetiti razliku. Biće sitna, ali bitna! Kada je primetite – postavite sebi sledeći cilj – 21 dan zdrave ishrane. Nakon što uspešno rešite i ovu misiju, kilaža će se znatno spustiti, pa se nadamo da će ovo biti dobra motivacija za dalji rad na sebi.

 

zdrava-ishrana

 

Autofagija – iskustva


Najpoznatija dijeta danas, odnosno proces mršavljenja jeste autofagija. Ćelijski biolog Yoshiniri Ohsumi je 2016. godine dobio Nobelovu nagradu u oblasti filozofije i medicine za revolucionarno otkriće upravo ovakvog načina ishrane. Studije su dokazale da je autofagija metabolički proces koji na potpuno prirodan način proizvodi novu energiju i čisti telo od svih toksina.

Autofagija je zapravo jedna vrsta posta. Postoji nekoliko načina njenog sprovođena, a kod nas je najrasprostranjeniji onaj gde se u periodu od 8 sati dnevno jede, a onda 16 sati organizam odmara od hrane. Kada je u pitanju autofagija, iskustva su različita. Mnogim ljudima ovakav način ishrane prija, daje dodatnu energiju i poletnost, dok druge koči u obavljanju dnevnih aktivnosti, smanjujući im energiju. Zato je važno da pratite svoj organizam i ono što vam telo poručuje, te da ne gladujete po svaku cenu.

 

Fizička aktivnost je važna

 

Kada su u pitanju saveti za mrsavljenje, jedan od najvažnijih jeste – morate imati redovnu fizičku aktivnost. Kako biste gubili kilograme, osim sređene ishrane, potrebno je i da budete fizički aktivni. Bilo da ste početnik, ili već trenirate, ne zaboravite da je optimalan broj treninga na nedeljnom nivou od 3 do 5, u zavisnosti od vaših mogućnosti. Naravno, kod početnika 3 treninga slabijeg intenziteta biće sasvim dovoljna. Kada se dele saveti za mrsavljenje, ljudi obično kažu – kardio treninzi su treninzi za mršavljenje, i to nije potpuno netačno. Međutim, treninzi snage će možda čak i brže doprineti da vaše masti nestaju. Kako to? Vrlo je jednostavno – mišići jedu masti. Upravo zato nemojte izbegavati treninge u teretani. Napravite sebi plan kada ćete šetati, trčati, voziti bicikl, a kada ćete imati trening sa tegovima. Najbolje rezultate doneće vam kombinacija svih ovih aktivnosti.

 

Provereni preparati za mršavljenje

 

Još jedan od načina da ubrzate proces svog mršavljenja jesu dodaci ishrani koji pre svega moraju biti provereni. Preparati za mrsavljenje bili su veoma popularni godinama, međutim, zbog velike količine izbora na tržištu, bilo je veoma teško opredeliti se za suplement koji neće štetiti organizmu i koji će zaista doprineti procesu mršavljenja. Ukoliko želite da isprobate neki od ovih suplemenata, treba da znate da se u našoj apoteci Apoteka Sunce mogu naći zaista provereni preparati za mrsavljenje. Prirodni sastojci su najvažniji kada govorimo o ovakvom tipu dodataka ishrani.

Good-bye kilogrami doprinose kontroli telesne težine na zdrav i prirodan način, bez osećaja iscrpljenosti, umora i malaksalosti, a pre svega bez „jo-jo" efekta. Uz redovnu fizičku aktivnost i pravilnu ishranu, doprineće mršavljenju na zdrav način.

Takođe, ono što može doprineti procesu mršavljenja jeste detoksikacija organizma, kao i izbacivanje viška vode. Apuretin slim je preparate namenjen upravo ovome i uz jednu kapsulu dnevno već kroz mesec dana primetićete prve rezultate.

Još jedan od dodataka ishrani kada su provereni preparati za mrsavljenje u pitanju jeste i Citrax forte. Preparat na bazi gorke pomorandže i limuna, smanjuje apetit, doprinosi gubitku kilograma, topi masne naslage i odličan je u borbi sa celulitom.