GLUTATION – šta je i koje su njegove prednosti

GLUTATION – šta je i koje su njegove prednosti
13.05.2022.

GLUTATION – šTA JE I KOJE SU NJEGOVE PREDNOSTI

U današnjem modernom i užurbanom svetu bilo bi sjajno kada bi postojao neki magični sastojak koji deluje na sve bolesti, vraća vreme unazad, usporava starenje, daje nam energiju, poboljšava fokus, uklanja toksine i smanjuje nam bore. A zamislite još da taj magični sastojak nema neželjenih efekata i da je dostupan širokoj populaciji?

 

Ljudsko telo je toliko savršena mašina, da samo proizvodi ovu neverovatnu supstancu koja se zove GLUTATION! Ali nije samo ljudsko telo u pitanju. Na planeti Zemlji ne postoji organizam niti ćelija koja nema glutationa u sebi!


A postoji i dobar razlog za to, evolucija se pobrinula da svaka ćelija sadrži ovaj zaštitni molekul. Bez adekvatnih nivoa glutationa, u riziku smo za nastanak mnogih hroničnih bolesti današnjice, uključujući srčane i moždane udare, Alchajmerovu bolest, dijabetes ili kancer.


Međutim, kada su nivoi glutationa u ćelijama visoki, dešava se magija: ne samo da smo zaštićeni od bolesti, nego dobijamo neverovatnu poletnu energiju, zdravu detoksifikaciju, snažnu srčanu radnju, bolju koncentraciju i toleranciju na stres. Ako vas zanima detaljnije Glutation – šta je, koji su njegovi benefiti, i kolika je njegova cena, saznajte u nastavku.

 

Šta je GLUTATION?

 

Hemijski, glutation je tripeptid, molekul koji sadrži 3 aminokiseline – glutamin, glicin i cistein. Glutation je prisutan u svim našim ćelijama, a najviše ga ima u ćelijama jetre i na plućnom parenhimu, jer su ovo tkiva koja su najviše izložena toksinima iz spoljašnje sredine. U celom organizmu se nalazi oko 30 gr glutationa, a naša tkiva potroše oko 3gr dnevno.


Njegova endogena proizvodnja počinje da opada oko 20te godine i tada postajemo podložniji različitim bolestima.

Šta sve dovodi do smanjenja glutationa u ćelijama?

1. Proces starenja
2. Upotreba alkohola
3. Pušenje
4. Lekovi
5. Paracetamol
6. Kofein
7. Zapaljenje
8. Fizički i mentalni napor
9. Manjak sna
10. Stres
11. Teški metali
12. Zagađenje vazduha
13. UV zračenje

glutation-cena

Koje su koristi GLUTATIONA?

 

Koristi glutationa su mnogobrojne i uključuju sve organe jer se on i prirodno nalazi u svim ćelijama
 

  1. Imuni sistem – glutation pruža snažnu podršku imunom sistemu
  2. Oporavak – glutation ubrzava oporavak od svih bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija, otklanja umor i malaksalost, vraća snagu i vitalnost
  3. Jetra – glutation učestvuje u svim procesima deteksifikacije, ubrzava eliminaciju toksina, hemikalija, potencijalnih karcinogena i drugih zagađivača.
  4. Pluća – glutation se u velikim koncentracijama nalazi u plućima, čuva plućno tkivo i omogućava zdravu i nesmetanu razmenu gasova. Nasuprot tome, glutation je drastično smanjen kod pušača, čime se stvaraju uslovi za razvoj hroničnih bronhitisa, opstruktivne bolesti pluća, kao i plućnog kancera.
  5. Funkcija ćelije –glutation omogućava pravilno i efikasno funkcionisanje svake ćelije.
  6. Koža – glutation ima fantastičnu sposobnost da sprečava formiranje melanina i nastanak fleka. Koža lica postaje blistavija, svetlija, a dovodi i do uklanjanja bora pospešujući proizvodnju kolagena.
  7. Povećava sportske performanse – povećava proizvodnju azotnog oksida(NO) – smanjuje umor, ubrzava oporavak i povećava snagu
  8. Starenje– glutation pokazuje snažan antiageing efekat i usporava starenje svih ćelija
  9. Nervni sistem – Glutation čuva nervni sistem, poboljšava kognitivne sposobnosti i oporavak nakon neuroloških oboljenja, posebno moždanih udara
  10. Obnavlja druge antioksidante – glutation pomaže funkcionisanju i obnavljanju i drugih važnih antioksidanasa, kao što su vitamn C, vitamin E i alfa-lipoinska kiselina

 

Glutation – cena

 

Ako smo uspeli da vam pojasnimo Glutation – šta je, koje su prednosti o njegovog konzumiranja, verujemo da cena neće biti presudna u vašoj odluci da ga kupite, već činjenica da je u pitanju preparat koji čoveku povećava energiju, poboljšava imunitet i detoksikaciju organizma. Svi ovi benefiti podstiču osobu da se ujedno i bolje oseća u toku dana i bude spremna za sve dnevne aktivnosti.


Ukoliko planirate da ga kupite, preporučujemo vam da to uradite preko našeg sajta Apoteka Sunce, jer smo u njegov iznos uračunali popust od 5%, što nije praksa u našim maloprodajnim objektima. S tim u vezi, ako odlučite da ga kupite online, evo koliko bi vas koštao Glutation, cena – 4.455, 50 RSD.