Poslednje sa našeg bloga

Uzroci i lečenje steriliteta
2020-01-27

Uzroci i lečenje steriliteta

Neplodnost ili ženski i muski sterilitet se klinički konstatuje kod žena i muškaraca koji ne mogu da ostvare trudnoću posle jedne godine nezaštićenih polnih odnosa ili kod žena posle jedne ili dve neuspešne trudnoće. Neke studije pokazuju da nakon jedne godine pokušavanja kod 15% parova ne dolazi do začeća, a posle dve godine taj procenat se smanjuje na 10%. Kod 20% do 37% parova koji su mlađi od 30 godina i generalno zdravi, do začeća deteta dolazi u prva tri meseca.

Više
Kako ojačati imunitet u zimskim danima
2020-01-13

Kako ojačati imunitet u zimskim danima

Hladni dani u zimskim mesecima doveli su do toga da osećate kako posustajete i kako se vaš organizam brže umara. Niste sigurni da li ste samo pod stresom ili se sve skupilo i dovelo do slabljenja čitavog imunološkog sistema. Da biste znali kako da reagujete, trebalo bi prvo tačno da otkrijete šta vam je.

Više
Prvi meseci sa bebom
2020-01-09

Prvi meseci sa bebom

Ljubav se rodila na prvi pogled, nikada niste bili srećniji i spremniji da se suočite sa promenama zbog kojih će vam se svet u potpunosti preokrenuti. Bebe stvaraju slatke muke koje donose i saznanje da nikad niste bili manje sigurni u ono šta treba da radite. Prvi dani i meseci sa novim članom porodice remete dotadašnju rutinu, ali sve je u instinktu i praćenju saveta lekara. Naš tekst pružiće vam dobre smernice i savete, ali i preporuke koja je kozmetika za bebe pravi izbor.

Više