Rešite se vaginalne infekcije brzo i efikasno

Rešite se vaginalne infekcije brzo i efikasno
31.03.2022.

REšITE SE VAGINALNE INFEKCIJE BRZO I EFIKASNO

Svaka žena zna da borba sa vaginalnim infekcijama ume biti izazovna i veoma naporna, uzimajući u obzir veliki broj faktora i uzročnika koji mogu negativno uticati na vaginalnu floru i prouzrokovati jači svrab vagine. To nas uvodi u začarani krug stalnog vraćanja infekcija zbog čega prekomerno koristimo antibiotike, vaginalete za infekcije i razne lekove koji se u ovim stanjima preporučuju.

 

Šta su vaginalne infekcije?


Izgled vaginalnog sekreta se menja tokom faza menstrualnog ciklusa, trudnoće, emocionalnog stresa, promene načina ishrane ili u toku uzimanja različitih lekova.


Vaginalne infekcije predstavljaju upalu vaginalne sluznice koja može da zahvati i spoljašnje ženske polne organe, a koje se ispoljavaju neprijatnim simptomima kao što su svrab vagine, iritacije, bol i druge tegobe. Učestalost vaginalnih infekcija varira u zavisnosti od brojnih faktora rizika, načina života kao i higijensko-dijetetskog režima.


Koji su faktori rizika za nastanak vaginalnih infekcija?


Oni su brojni i obuhvataju hormonske promene (trudnoća, upotreba kontraceptivnih pilula ili menopauza), upotrebu različitih lekova (antibiotici, kortikosteroidi), neadekvatno lečenu šećernu bolest i brojna zdravstvena stanja sa oslabljenim imunim sistemom. Takođe, u faktore rizika spada i upotreba neadekvatnih sredstava za intimnu higijenu, kao i nošenje neudobnog veša ili odeće.


Najčešći uzročnici vaginalnih infekcija su različite vrste bakterija, gljivica i parazita, kao i pojedini virusi
koji takođe mogu izazvati upalu sluznice i svrab vagine. Prisutnost infekcije dovodi do povećanog rizika za nastanak zapaljenskih procesa bolesti karlice, polno prenosivih bolesti, kao i do nepovoljnih akušerskih i ginekoloških ishoda (prevremeni porođaj, upala posteljice). Iz ovog razloga, važno je istaći značaj redovnih ginekoloških pregleda i pravovremenu dijagnozu vaginalnih infekcija.

 

cvet

 

Najčešća infekcija je vaginalna kandidijaza – simptomi


Najčešću oblik vaginalne infekcije koji se javlja kod žena je vaginalna kandidijaza. Simptomi uglavnom variraju od osobe do osobe, a neki osnovni uključuju:


• peckanje i svrab vagine (intezitet zavisi od količine bakterija u vagini, koje su uspele da se razviju)
• sirasti i beli iscedak iz genitalija
• bol tokom polnog odnosa


U pitanju je zarazna bolest, koja se vremenom širi i na grlić materice i vulvu. Veliki broj žena ju je iskusio, ali i određeni broj devojčica, jer se javlja i u detinjstvu. Infekcija sluzokože je uglavnom uzrokovana gljivicom, koja je slična po sastavu kvascu, a zove se Candida.
Pri nastanku nekih od pomenutih simptoma potrebno je posavetovati se sa ginekologom da ne bi došlo da značajnog razvoja bakterija u vagini, već ih sprečiti na vreme. Dodatna pomoć je u vidu vaginalnih ovula, jer efikasno i brzo lešavaju vaginalne infekcije.


INNOVAG® vaginalne ovule – vaginalete za infekcije


Pružaju zaštitno, obnavljajuće i umirujuće dejstvo, koje se preporučuju za lečenje i prevenciju vaginoze i bakterijskog i gljivičnog vaginitisa. Jedinstvena formulacija sa hlorheksidinom ostvaruje snažno antiseptično delovanje, a zahvaljujući prisustvu prirodnog ekstrakta propolisa bogatog polifenolima, mlečne i hijaluronske kiseline, INNOVAG® vaginalne ovule (vaginalete za infekcije) pospešuju regeneraciju vaginalne sluzokože.


Ova jedinstvena formulacija sinergetičkim delovanjem aktivnih principa, obezbeđuje obnavljanje vaginalne mikroflore i uspostavljanje optimalnih pH vrednosti vaginalne sluznice.

 

INNOVAG-VAGINALETE


Hlorheksidin ima snažno lokalno antiseptičko delovanje, efikasno sprečava rast i razvoj velikog broja bakterija u vagini, gljivica i virusa. Ekstrakt propolisa smanjuje upalu sluznice, poboljšavajući lokalni imunitet vaginalne sluznice, bez štetnog delovanja na “dobre” bakterije vaginalne mikroflore.


Hijaluronska i mlečna kiselina, zajedno sa ekstraktom aloje i vitaminom E, formiraju zaštitnu barijeru na površini vaginalne sluznice, koja sprečava nastanak nove infekcije, doprinosi hidrataciji, regeneraciji i bržem zarastanju rana, posebno nakon hirurških intervencija.


INNOVAG® vaginalne ovule se mogu primeniti u trudnoći, uz konsultaciju sa lekarom.
Proizvod je klinički testiran, bez parabena i tiazolinona, bez mirisa, boje i silikona. Pakovanje sadrži 7 vaginalnih ovula koje se koriste u kontinuitetu 7 dana.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom, ili farmaceutom.