Najbolji saveti za intimnu negu žena

Najbolji saveti za intimnu negu žena
07.12.2021.

NAJBOLJI SAVETI ZA INTIMNU NEGU žENA

Ako postoji jedna stvar koju žene nikada ne bi trebalo da zaboravljaju, onda je to zasigurno intimno zdravlje i higijena intimne regije. Posete ginekologu obavezne su makar jednom godišnje, kada je potrebno odraditi sve potrebne preglede. Samo na taj način bićemo sigurne i bezbrižne. Ukoliko postoji bilo kakav problem, važno je na vreme ga otkriti. Sa druge strane, svakako postoje stvari na koje moramo obraćati pažnju samostalno, a to je upravo higijena intimne regije.

 

Nega intimne regije podrazumeva konstantno održavanje pod kontrolom vaginalne flore, odnosno mikrobiološke ravnoteže intimnog područja. Ukoliko se desi da je ova ravnoteža poremećena, javljaju se osip, svrab i peckanje. Kako bismo ovo izbegle, važno je pre svega nositi veš koji ne steže i ne žulja, a koji je od prirodnih materijala, najbolje od pamuka koji će čuvati vaše intimno područje. Higijena je obavezna svakog dana, ali nemojte ni preterivati. Zašto? Vlažno područje je savršeno za razvitak bakterija i gljivica, te stoga obratite pažnju na to da se uvek lepo obrišete nakon tuširanja. Tokom kupanja možete koristiti neko sredstvo za intimnu higijenu koje neće narušiti pH vrednost intimne regije.

Još jedna vrlo važna stvar jeste redovno menjanje uložaka i tampona tokom ciklusa. Ne zaboravljajte na ovo, jer se većina neprijatnih peckanja i osipa događaju upravo iz razloga loše higijene. Uvek je bolje sprečiti nego lečiti.

 

Koje sredstvo za intimnu higijenu treba koristiti?


Sredstvo za intimnu higijenu koje koristite pre svega mora biti od prirodnih sastojaka, kako ne bi narušilo mikrofloru vaginalne regije. Nikakvi parfemi i dodaci takve prirode ne smeju stajati na deklaraciji proizvoda koji koristite. Sredstva za intimnu negu nalaze se u obliku gela, pene ili čak losiona.


Potrebno je da pronađete onaj proizvod koji će vam u potpunosti odgovarati i koji neće stvarati iritacije na već nežnoj koži. BIOTA intima gel sadrži blago hipoalergenu formulu bogatu biljnim ekstraktima koja nežno čisti intimnu zonu. Održava vaginalnu mikrobiotu u ravnoteži.

 

Pruža dugotrajan osećaj čistoće i svežine tokom celog dana, što je potrebno svakoj ženi. Po mišljenju mnogih, ovo je najbolji gel za intimnu higijenu. Možete ga pronaći u našoj online apoteci.

 

sredstva-za-intimnu-higijenu

 

Preventiva vaginalnih i urinarnih infekcija

 

Uz sve gorepomenute savete, postoji još jedna dobra stvar koju možete uraditi za svoje vaginalno zdravlje. Kapsule za prevenciju vaginalnih i urinarnih infekcija postoje da bi sprečavale nastanak svih neželjenih gljivica i bakterija, normalizovale rad creva, a istovremeno pojačavale lokalni imunitet u crevima. Dozvoljene su i preporučuju se u apsolutno svim životnim dobima, čak i trudnicama.


Šta kada se pojave bakterije ili gljivice?

 

Istina je da su zaista neke žene više podložne infekcijama intimne regije od drugih. Nekada ne pomažu ni pene za intimnu negu, kao ni nošenje pamučnog veša. Ukoliko dođe do toga da je inficirano intimno područje, higijena je uz određenu terapiju najvažnija. Nakon što se detaljno operete, potrebno je naneti gel za intimnu higijenu, kako bi ublažio upalni proces.


Sigurno se pitate - koji je to najbolji gel za intimnu higijenu? U našem asortimanu možete pronaći najkvalitetniji izbor proizvoda kada je u pitanju higijena intimne regije. Propovag gel je sredstvo na bazi propolisa, hajdučke trave i nevena koji zajedničkim snagama doprinose smirivanju upalnog procesa i smanjenju osećaja peckanja, svraba, nadraženosti i neprijatnog mirisa.


Takođe, Tea Tree Balance Intim gel deluje protivupalno, antimikrobno i epitelizirajuće. Sadrži ulje čajevca, timol i pantenol. Kao što vidite, sve su ovo prirodni sastojci koji će blago, ali delotvorno delovati na upalni proces i vrlo brzo rešiti problem. Ukoliko se desi da iritacija traje više dana, obavezno se javite svom ginekologu kako bi vam dao adekvatnu terapiju.


Dakle, ukoliko vam je potreban najbolji gel za intimnu higijenu, ali i neki drugi proizvod za održavanje intimne higijene, pogledajte naš asortiman.