Viola super rani test trudnoće od 8 dana

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Viola super rani test trudnoće od 8 dana

Šifra proizvoda: M30

Ovaj viola test je izuzetno osetljiv, otkriva nizak nivo humanog horionskog gonadotropina (hCG) u urinu 5 IU/l. Test pruža indikacije trudnoće u najranijoj fazi trudnoće pa je stoga pogodan za upotrebu i pre očekivanog perioda menstrual-nog ciklusa (t.j. oko 8 dana nakon začeća).
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Ovaj viola test je izuzetno osetljiv, otkriva  nizak  nivo  humanog horionskog gonadotropina (hCG) u urinu 5 IU/l. Test pruža indikacije trudnoće u najranijoj fazi trudnoće pa je stoga pogodan za upotrebu i pre očekivanog perioda menstrual- nog ciklusa (t.j. oko 8 dana nakon začeća).
Preporučuje se da testirate rani-jutarnji uzorak urina, jer tada je nivo hormona trudnoće hCG najviši!
Direktno
Držite test pločicu za vrh ispod uzorka laganog mlaza urina oko 3 sekunde.
Koristeći posudu za urin
Potopite test pločicu u prethodno uzeti urin oko 3 sekunde, vodeći računa o maksimalnom nivou pota- panja. 
Odložite test pločicu na foliju i pročitajte vaš rezultat posle 10 - 15 minuta, pozivajući se na informacije na poleđini.
 
Informacije o rezultatima testa
Ako je samo 1 purpurna linija (kontrolna linija) u gornjoj polovini prozora za očitavanje rezultata, to znači da je test dobro urađen ali da hCG nije otkriven.
Možete predpostaviti da niste trudni. Koristite drugu test pločicu posle nekoliko dana da proverite ponovo.
Ukoliko vaš menstrualni ciklus kasni više od jedne nedelje, preporučujemo da posetite svog lekara.
Ako vaš menstrualni ciklus i dalje kasni još uvek postoji šansa da ste trudni i trebalo bi da izbegavate potencijalne rizike za embrion kao što su rendgen, konzumiranje alkohola.
 
Ako su se pojavile 2 purpurne linije u prozoru za očitavanje rezultata, onda hCG je otkriven. Možete predpostaviti da ste trudni, čak iako je niža od dve obojene linije veoma slaba. Veoma bleda linija ukazuje na početak trudnoće.
Preporučujemo da odete kod lekara barem jednom ukoliko vaš menstrualni ciklus kasni. Prenatalna nega je veoma važna! Izbegavajte bilo kakve potencijalne rizike za embiron, kao
što su rendgen i konzumiranje alkohola.
Ako je rezultat testa pozitivan, a vaš menstrualni ciklus   još ne kasni, preporučujemo da uradite još jedan Viola test za trudnoću ili test za ranu trudnoću posle nekoliko dana, kako bi se rezultat potvrdio.
 
Dodatne informacije o testu možete naći u sledećim redovima.
 
Test se smatra nevažećim ukoliko polje za rezultat ne pokazuje purpurnu liniju posle 15 – 20 minuta ili ako se samo test linija pojavi. To je veoma retko,ali se smatra nevažećim rezultatom. Mogući razlozi za nevažeći rezultat mogu biti posledica oštećene folije pakovanja, nepravilno skladištenje
ili nepravilno urađen test, na primer nedovoljna količina urina. Ako dobijete nevažeći rezultat, zadržite sve komponente testa i kontaktirajte Care diagnosticu.
 
Nemojte se oslanjati na rezultat ako stoji duže od 20 minuta.
 
Za vreme trudnoće, hormoni kao što je hCG, estrogen i progesteron omogućavaju vašem fetusu i trudnoći da se normalno razvija. Nivo hormona hCG u urinu zdrave, žene koja nije u drugom stanju je ispod 3 IU/l (internacionalnih jedinica po litru), Tokom trudnoće, nivo hormona hCG se povećava od prvih nekoliko dana od začeća, a dostiže vrednosti oko 230000 IU/l do 10 nedelje trudnoće.
Ovaj test daje nagoveštaj trudnoće čim vaš urin sadrži koncentraciju hormona hCG od 5 IU/l. Iako izuzetno retko, ali kao i većina medicinskih testova, mogu dati lažne rezultate.
Razlog za lažno negativan rezultat:
-hCG vrednosti se mogu povećavati različito u pojednim slučajevima i na taj način mogu biti suviše niska za detekciju trudnoće u ranoj fazi. 
-Ako je vaš urin veoma razređen, rezultat testa može biti negativan.
Razlozi za lažno pozitivan rezultat testa – kada vaš lekar potvrdi da niste trudni:
-Značajan broj trudnoća pobaci tokom prve 4 nedelje, ovo može da stvori pogrešan rezultat. 
Bacite test pločicu i sav materijal iz pakovanja u kućnu kantu za otpatke nakon što se test uradi.
 
-Test ne može razlikovati  normalnu  od vanmaterične trudnoće. U oba slučaja, može se pojaviti pozitivan rezultat.
-Kod   žena koje nisu u drugom stanju nivo hormona hCG dostigne vrhunac u sredini menstrualnog ciklusa i može biti blizu granice detekcije ovog testa u veoma retkim situacijama.
-Neki tumori proizvode hCG (fantomski hCG) i može da oponaša trudnoću
-Lečenje neplodnosti uvek uključuje inekcije hCG hormona i može dovesti do povećanja nivoa hormona hCG u vašem urinu koji utiče na rezultat testa.
Menopauza žene proizvodi povećan nivo hCG. Medjutim, količine hormona hCG su obično ispod granice detekcije ovog testa.
Lekovi ili bolesti, npr trofoblastične bolesti mogu da utiču na nivo hormo- na hCG i do pogrešnog rezultata. Kontraceptivna pilula sa druge strane ne može da utiče na  pogrešan rezultat.
 

Slični proizvodi

Pogledajte sve proizvode

REFLUSTAT 20 kesica

REFLUSTAT fizički sprečava povratak želudačnog sadržaja u jednjak i usta. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
 

 

PERSKINDOL COOL gel 100ml Ewopharma

Perskindol Cool Gel pomaže u ublažavanju bolova kod sportskih povreda, smanjenju otoka i lečenju sportskih povreda.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

PERSKINDOL ACTIVE gel 100ml

Perskindol Active Gel preporučuje se za olakšanje i ublažavanje bolova kao što su mišićni bol i blagi posttraumatski bol, pre i tokom sporta jer utrljavanje i masiranje stimuliše cirkulaciju krvi i opušta mišiće što pomaže u sprečavanju ili suzbijanju bola i grčeva u mišićima, nakon sporta da ohladi, olabavi i opusti napete mišiće.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

 

 

Vizol S ALLERGY kapi za oči 10ml JGL

Vizol S ALLERGY kapi za oko koriste se za sprečavanje i ublažavanje simptoma alergijskog konjuktivitisa. Simptomi poput svraba, crvenila, ili preteranog suzenja oka mogu se efikasno ublažiti. Vizol S ALLERGY kapi za oko štite od štetnog delovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osetljive sluzokože oka. 10 ml rastvora u bočici s aplikatorom.
 

AVARICON Hemor krema 20ml Pharmanova

Avaricon hemor krema služi za pomoć kod tegoba uzrokovanih hemoroidima, ublažava bol, otok i svrab u analnoj regiji, pruža prijatan osećaj hlađenja. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

DIBUZIN 30 tableta sa kontrolisanim oslobađanjem

DIBUZIN sadrži jedinstvenu formulaciju – tablete sa kontrolisanim oslobađanjem čija je namena da olakšaju nadutost, bol i neprijatnost u stomaku koji su često udruženi s poremećajem pražnjenja. Dibuzin se preporučuje kod iritabilnog kolona, poremećaj funcije creva zbog upotrebe antibiotika ili posle zračenja. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

ViruProtect sprej protiv prehlade 7ml Hemofarm

ViruProtect je sprej za nos koji smanjuje rizik od virusnih infekcija. Pomaže u prirodnoj odbrani organizma sa virusom. 
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

INNOVAG 7 vaginalnih tableta Innventa pharm

Innovag vaginalni ovules sa zaštitnim obnavljajućim i umirujućim dejstvom se preporučuje za lečenje i prevenciju vaginoze i bakterijskog i gljivičnog vaginitisa. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. 

 

 

GRIP STOP sprej za nos

GRIP STOP sprej za nos je medicinsko sredstvo sa mehaničkim dejstvom, namenjeno tretmanu simptoma povezanih sa zapaljenjem nosnih šupljina kod prehlade, kao i bakterijskog porekla. Pomaže ponovno uspostavljanje normalnog disanja na nos i ventilacije
nozdrva, kod odraslih i dece.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

INNOPEA 15 kesica Innventa pharm

INNOPEA® - Jedinstvena formulacija za tretman bola i upale. Doprinosi normalnoj funkciji nervnog i imunog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Pronađite nas na mapi