OROSAL 65 prašak 14g Galenika

OROSAL 65 prašak 14g Galenika

Brend: Galenika

Šifra proizvoda: 8655

Orosal 65 služi za nadoknadu tečnosti i elektrolita u lakšim i srednje teškim dijarejalnim poremećajima, kao i u drugim stanjima praćenim povećanim potrebama 

Broj komada:

+
-
112,86 RSD
*Napomena: U cenu proizvoda je već uračunat popust od 5% u odnosu na cenu u našim maloprodajnim objektima.

Prema stepenu dehidracije, odojče i malo dete treba da uzima Orosal 65 u dozi od 50-100 ml/kg telesne mase tokom 4-6 sati. U poslednja 2 sata rehidracije daje se voda, a odojčetu i majčino mleko u količini od 50 ml/kg telesne mase. Ukoliko stanje normalne hidracije nije uspostavljeno, postupak se ponavlja na 6 sati po istom principu.

Priprema: sadržaj kesice rastvoriti u 500 ml prokuvane i na sobnoj temperatuti ohlađene vode. Pripremljen rastvor upotrebljiv je 24 časa.

Orosal 65 služi za nadoknadu tečnosti i elektrolita u lakšim i srednje teškim dijarejalnim poremećajima, kao i u drugim stanjima praćenim povećanim potrebama za vodom i elektrolitima kao što su teške opekotine, priprema bolesnika za rendgenska i endoskopska ispitivanja debelog creva i drugo.

Rastvor Orosal 65 se koristi kod lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem.

Rastvor Orosal 65 se koristi kod lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem. Daje se u malim porcijama (kašičicom ili na gutljaj iz flašice, odnosno šolje). Povraćanje nije prepreka za primenu proizvoda Orosal 65 i obično prestaje tokom rehidracije.

Pronađite nas na mapi