JOYFLEX PROAKJN XL 3ml MaxMedica

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

JOYFLEX PROAKJN XL 3ml MaxMedica

Brend: MaxMedica

Šifra proizvoda: Med004

JOYFLEX PROAKJN XL deluje kao zamena sinovijalne tečnosti u zglobovima zahvaćenim degenerativnim ili mehaničkim osteoartritisom koji izaziva bol ili smanjenu pokretljivost.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
 

 - Ukloniti svu tečnost u zglobovima pre ubrizgavanja JOYFLEX PROAKJN® XL; za uklanjanje izliva i injekciju JOYFLEX PROAKJN® XL mora se koristiti ista igla. Ukloniti zaštitni poklopac sa šprica, sa posebnom pažnjom da se izbegne kontakt sa otvorom. Čvrsto zašrafiti iglu, prečnika između 18 i 22 G, na navoj Luer lock-a, prateći dole navedena uputstva. Pre ubrizgavanja, mesto treba tretirati odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.
Ubrizgati JOYFLEX PROAKJN® XL u skladu sa aseptičnon tehnikom. Ubrizgati samo u zglobnu šupljinu. Preporučuje se primena do tri puta sa razmakom od jedne nedelje, prema preporuci lekara.
UPUTSTVO ZA SASTAVLJANJE IGLICE ŠPRICA:
A. Pažljivo odvrnuti poklopac vrha šprica, posebno vodeći računa da se izbegne kontakt sa otvorom.
Β. Pažljivo uhvatiti štitnik igle i montirati iglu na luer-lock držač, čvrsto je zašrafiti dok se ne oseti blagi protivpritisak da bi se obezbedio hermetički zahvat i sprečilo curenje tečnosti tokom primene.
 
JOYFLEX PROAKJN XL deluje kao zamena sinovijalne tečnosti u zglobovima zahvaćenim degenerativnim ili mehaničkim osteoartritisom koji izaziva bol ili smanjenu pokretljivost.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
JOYFLEX PROAKJN ®  XL e medicinsko sredstvo sa oznakom CE u skladu sa direktivom MDD 93/42/CEE, koje sadrži 16 mg/ml hemijski nemodifikovane hijaluronske kiseline dobijene fermentacijom i MSM. JOYFLEX PROAKJN ® XL je providan, sterilan, nepirogen i viskoelastičan rastvor koji se isporučuje u špricu od 3 ml. Hijaluronska kiselina je prirodni polisaharid prisutan u brojnim ljudskim tkivima, posebno u sinovijalnoj tečnosti, deluje na zglobove i kao lubrikant za hrskavice i ligamente i kao amortizer. Mnoge studije su pokazale da injekcija hijaluronske kiseline u zglobove zahvaćene osteoartritisom vraća viskozitet i elastičnost sinovijalne tečnosti, sa posledičnim smanjenjem bola i poboljšanjem  pokretljivosti  zgloba.  JOYFLEX PROAKJN ®   XL  deluje  samo  u zglobu u koji se ubrizgava, bez bilo kakvog sistemskog delovanja.
Napomena:
JOYFLEX PROAKJN ® XL je pogodan samo za intraartikularne injekcije i sme da ga izdaje samo lekar koji je prošao posebnu obuku o tehnici intraartikularnog ubrizgavanja.
Pre upotrebe proveriti integritet šprica i rok trajanja. Ne koristiti druge igle osim navedenih. Proizvod ne treba ubrizgavati ukoliko je zglob inficiran ili jako upaljen. Infiltracija se mora izbegavati u slučaju infekcija na mestu ili inflama- tornih stanja kože u blizini injekcije. Pošto nema dostupnog kliničkog iskustva sa upotrebom hijalurona kod dece, tretman sa JOYFLEX PROAKJN ®  XL se ne preporučuje u ovim slučajevima. Nakon intraartikularne injekcije preporučuje se pacijentu da izbegava fizičke aktivnosti koje zahtevaju stres za zglob i da nakon nekoliko dana nastavi sa normalnim aktivnostima.
JOYFLEX PROAKJN ® XL je proizvod za jednokratnu upotrebu, kvalitet i sterilnost su zagarantovani samo ako je špric zapečaćen. Svaki ostatak se mora odbaciti i ne koristiti ponovo čak ni nakon nove sterilizacije. Ne koristiti proizvod ako je pakovanje već otvoreno ili oštećeno. Sastavljeni špric se mora baciti odmah nakon upotrebe, bez obzira da li je rastvor u potpunosti primenjen ili ne. Nakon upotrebe, odložiti u skladu sa važećom nacionalnom praksom.
KONTRAINDIKACIJE:
Postoje nekompatibilnosti između natrijum hijaluronata i jedinjenja kvaternarnog amonijuma, kao što su rastvori benzalkonijum hlorida. Stoga, treba
izbegavati kontakt između JOYFLEX PROAKJN® XL i ovih supstanci.
NEŽELJENA DEJSTVA:
Nakon injekcije JOYFLEX PROAKJN® XL može doći do nekih privremenih neželjenih reakcija, kao što su bol, ukočenost, toplota, crvenilo ili otok.
Ove sekundarne manifestacije se mogu ublažiti nanošenjem leda na tretiranI zglob. Obično ovi efekti nestaju nakon kratkog vremena. Ako simptomi potraju, obratiti se lekaru. Bilo koje druge neželjene efekte povezane sa injekcijom
JOYFLEX PROAKJN® XL treba prijaviti lekaru. 
NAČIN ČUVANJA:
Čuvati na 2–25°C na suvom mestu u originalnoj kutiji. Zaštititi od svetlosti, toplote i mraza. Držati van domašaja dece.
SADRŽAJ PAKOVA:
Prethodno napunjen špric koji sadrži 3 ml nepirogenog gela, sterilisan vlažnom toplotom. 
 
Natrijum hijaluronat, MSM, natrijum hlorid, natrijum dihidrogen fosfat dehidrat, dvobazni natrijum fosfat dodekahidrat, voda za injekcije.

Slični proizvodi

Pogledajte sve proizvode

REFLUSTAT 20 kesica

REFLUSTAT fizički sprečava povratak želudačnog sadržaja u jednjak i usta. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
 

 

PERSKINDOL COOL gel 100ml Ewopharma

Perskindol Cool Gel pomaže u ublažavanju bolova kod sportskih povreda, smanjenju otoka i lečenju sportskih povreda.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

PERSKINDOL ACTIVE gel 100ml

Perskindol Active Gel preporučuje se za olakšanje i ublažavanje bolova kao što su mišićni bol i blagi posttraumatski bol, pre i tokom sporta jer utrljavanje i masiranje stimuliše cirkulaciju krvi i opušta mišiće što pomaže u sprečavanju ili suzbijanju bola i grčeva u mišićima, nakon sporta da ohladi, olabavi i opusti napete mišiće.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

 

 

Vizol S ALLERGY kapi za oči 10ml JGL

Vizol S ALLERGY kapi za oko koriste se za sprečavanje i ublažavanje simptoma alergijskog konjuktivitisa. Simptomi poput svraba, crvenila, ili preteranog suzenja oka mogu se efikasno ublažiti. Vizol S ALLERGY kapi za oko štite od štetnog delovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osetljive sluzokože oka. 10 ml rastvora u bočici s aplikatorom.
 

AVARICON Hemor krema 20ml Pharmanova

Avaricon hemor krema služi za pomoć kod tegoba uzrokovanih hemoroidima, ublažava bol, otok i svrab u analnoj regiji, pruža prijatan osećaj hlađenja. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

DIBUZIN 30 tableta sa kontrolisanim oslobađanjem

DIBUZIN sadrži jedinstvenu formulaciju – tablete sa kontrolisanim oslobađanjem čija je namena da olakšaju nadutost, bol i neprijatnost u stomaku koji su često udruženi s poremećajem pražnjenja. Dibuzin se preporučuje kod iritabilnog kolona, poremećaj funcije creva zbog upotrebe antibiotika ili posle zračenja. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

ViruProtect sprej protiv prehlade 7ml Hemofarm

ViruProtect je sprej za nos koji smanjuje rizik od virusnih infekcija. Pomaže u prirodnoj odbrani organizma sa virusom. 
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

INNOVAG 7 vaginalnih tableta Innventa pharm

Innovag vaginalni ovules sa zaštitnim obnavljajućim i umirujućim dejstvom se preporučuje za lečenje i prevenciju vaginoze i bakterijskog i gljivičnog vaginitisa. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. 

 

 

GRIP STOP sprej za nos

GRIP STOP sprej za nos je medicinsko sredstvo sa mehaničkim dejstvom, namenjeno tretmanu simptoma povezanih sa zapaljenjem nosnih šupljina kod prehlade, kao i bakterijskog porekla. Pomaže ponovno uspostavljanje normalnog disanja na nos i ventilacije
nozdrva, kod odraslih i dece.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

INNOPEA 15 kesica Innventa pharm

INNOPEA® - Jedinstvena formulacija za tretman bola i upale. Doprinosi normalnoj funkciji nervnog i imunog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Pronađite nas na mapi