Immunotrofina oralni sprej za kašalj SibexLine

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Immunotrofina oralni sprej za kašalj SibexLine

Brend: SibexLine

Šifra proizvoda: M28

Immunotrofina oralni sprej je medicinsko sredstvo sa lubrikantnim dejstvom namenjeno za simptomatsko lečenje kašlja i promuklosti kod dece nakon prve godine i odraslih.
Ublažava suvi kašalj tako što oblaže, štiti i umiruje sluznicu delujući lokalno na mestu zapaljenja i/ili iritacije disajnih puteva.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
 

- Primenite 2 prskanja 3-4 puta dnevno ili u skladu sa mišljenjem lekara.
Napomena:
Nemojte uzimati ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite. Konsultujte se sa svojim lekarom pre nego što ga primenite deci mlađoj od 12 meseci.
 

Immunotrofina oralni sprej je medicinsko sredstvo sa lubrikantnim dejstvom namenjeno za simptomatsko lečenje kašlja i promuklosti kod dece nakon prve godine i odraslih.

Ublažava suvi kašalj tako što oblaže, štiti i umiruje sluznicu delujući lokalno na mestu zapaljenja i/ili iritacije disajnih puteva.

 

Suvi kašalj je simptom vezan za razne bolesti i iritacije respiratornog sistema, kao što su zapaljenja disajnih puteva (laringitis, traheitis, faringitis), alergije, iritirajući agensi (dim, prašina, para...), nagle klimatske promene, koji izazivaju nadražaj receptora za kašalj. Pacijenti kašlju bez stvaranja sluzi i iskašljavanja, a uzroci nastanka kašlja mogu biti: infektivni (virusi, bakterije, gljivice), spoljni faktori (pušenje, zagađenje vazduha, prašina, hladnoća, polen, lekovi, strana tela...), unutrašnji (astma, hronični bronhitis, rinosinuzitis, gastroezofagealni refluks), idiopatski i drugi (psihološki).

IMMUNOTROFINA oralni sprej protiv kašlja ima antitusivni efekat zahvaljujući sastojcima koji stvaraju zaštitnu barijeru na sluzokoži i onemogućavaju kontakt spoljašnjih stimulansa, kako infektivnih tako i iritirajućih, sa receptorima za kašalj u disajnim putevima i na taj način smanjuju učestalost i intenzitet suvog kašlja.

Antitusivni efekat

zahvaljujući sastojcima koji stvaraju zaštitnu barijeru na sluzokoži i onemogućavaju kontakt spoljašnjih stimulansa, kako infektivnih tako i iritirajućih, sa receptorima za kašalj u disajnim putevima i na taj način smanjuju učestalost i intenzitet suvog kašlja.

Bulka

Poljski mak ili ružin grm.

Ima veoma izražen antitusivni efekat.

Koriste se osušene latice cvetova bulke koje sadrže sluz odgovoran za zaštitno dejstvo na sluzokoži disajnih puteva kod kašlja i promuklosti.

Preporučuje se i u terapiji noćnog nadražajnog kašlja, jer osim antitusivnog, ima i blago sedativno dejstvo, posebno značajno kod noćnog kašlja kod dece.

Ekstrakt bulke ima i antioksidativnu aktivnost i antimikrobnu aktivno

BELI SLEZ

Koren belog sleza sadrži 35% sluzi koja ima umirujući i emolijentni efekat, formira zaštitni sloj na respiratornoj sluzokoži i sprečava spoljne stimulanse da dođu do receptora za kašalj.

Polisaharidi sadržani u belom slezu bubre sa vodom i bioadhezivnim dejstvom na površini sluzokože stvaraju barijeru, odnosno zaštitni sloj, i na taj način inhibiraju prekomernu cilijarnu aktivnost i smanjuju iritaciju nervnih završetaka receptora za kašalj.

Značajan antitusivni efekat tečnog ekstrakta korena belog sleza dokazan je i u više studija.

MED

Ima snažan umirujući efekat, ublažava upalu i iritaciju sluznice, poželjan je u tretmanu kašlja i teškoća sa spavanjem povezanih sa infekcijama gornjeg respiratornog trakta u detinjstvu.

Deluje kao antitusik, formira zaštitni film preko iritiranih područja kao što je ždrelo i na taj način umiruje simptome kašlja.

Ima antiinflamatorna svojstva, antimikrobna, antivirusna svojstva i deluje kao antioksidans.

SZO preporučuje med kao bezbedan, jeftin i efikasan lek protiv kašlja kod dece, osim kod novorođenčadi mlađe od godinu dana.

GLICEROL

Ima tradicionalno umirujući efekat i efikasan je u tretmanu kašlja zbog svojih posebnih svojstava podmazivanja, blagotvornosti efekta sluzi i delovanja kao ovlaživača.

Slični proizvodi

Pogledajte sve proizvode

REFLUSTAT 20 kesica

REFLUSTAT fizički sprečava povratak želudačnog sadržaja u jednjak i usta. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
 

 

PERSKINDOL COOL gel 100ml Ewopharma

Perskindol Cool Gel pomaže u ublažavanju bolova kod sportskih povreda, smanjenju otoka i lečenju sportskih povreda.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

PERSKINDOL ACTIVE gel 100ml

Perskindol Active Gel preporučuje se za olakšanje i ublažavanje bolova kao što su mišićni bol i blagi posttraumatski bol, pre i tokom sporta jer utrljavanje i masiranje stimuliše cirkulaciju krvi i opušta mišiće što pomaže u sprečavanju ili suzbijanju bola i grčeva u mišićima, nakon sporta da ohladi, olabavi i opusti napete mišiće.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

 

 

Vizol S ALLERGY kapi za oči 10ml JGL

Vizol S ALLERGY kapi za oko koriste se za sprečavanje i ublažavanje simptoma alergijskog konjuktivitisa. Simptomi poput svraba, crvenila, ili preteranog suzenja oka mogu se efikasno ublažiti. Vizol S ALLERGY kapi za oko štite od štetnog delovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osetljive sluzokože oka. 10 ml rastvora u bočici s aplikatorom.
 

AVARICON Hemor krema 20ml Pharmanova

Avaricon hemor krema služi za pomoć kod tegoba uzrokovanih hemoroidima, ublažava bol, otok i svrab u analnoj regiji, pruža prijatan osećaj hlađenja. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

DIBUZIN 30 tableta sa kontrolisanim oslobađanjem

DIBUZIN sadrži jedinstvenu formulaciju – tablete sa kontrolisanim oslobađanjem čija je namena da olakšaju nadutost, bol i neprijatnost u stomaku koji su često udruženi s poremećajem pražnjenja. Dibuzin se preporučuje kod iritabilnog kolona, poremećaj funcije creva zbog upotrebe antibiotika ili posle zračenja. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

ViruProtect sprej protiv prehlade 7ml Hemofarm

ViruProtect je sprej za nos koji smanjuje rizik od virusnih infekcija. Pomaže u prirodnoj odbrani organizma sa virusom. 
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

INNOVAG 7 vaginalnih tableta Innventa pharm

Innovag vaginalni ovules sa zaštitnim obnavljajućim i umirujućim dejstvom se preporučuje za lečenje i prevenciju vaginoze i bakterijskog i gljivičnog vaginitisa. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. 

 

 

GRIP STOP sprej za nos

GRIP STOP sprej za nos je medicinsko sredstvo sa mehaničkim dejstvom, namenjeno tretmanu simptoma povezanih sa zapaljenjem nosnih šupljina kod prehlade, kao i bakterijskog porekla. Pomaže ponovno uspostavljanje normalnog disanja na nos i ventilacije
nozdrva, kod odraslih i dece.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

INNOPEA 15 kesica Innventa pharm

INNOPEA® - Jedinstvena formulacija za tretman bola i upale. Doprinosi normalnoj funkciji nervnog i imunog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Pronađite nas na mapi