Flonivin baby oralne kapi 1 bočica od 20ml Galenika

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

Flonivin baby oralne kapi 1 bočica od 20ml Galenika

Brend: Galenika

Šifra proizvoda: 33536

Flonivin baby je medicinsko sredstvo namenjeno za lečenje u slučaju: dispeptičnih poremećaja, gastroenteričnog meteorizma, aerofagije i kolika kod odojčadi, dece i odraslih. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. 
 

 - Pojedinačna doza: 20 kapi koje sadrže 40 mg simetikona
 - Odrasli: 20-40 kapi, koje je moguće razblažiti u tečnosti, poželjno posle obroka, 2-4 puta dnevno ili prema savetu lekara.
 - Deca: 20 kapi, koje je moguće razblažiti u tečnosti, poželjno posle obroka, 1-3 puta dnevno ili prema savetu lekara.
 - Odojčad: 20 kapi, koje je moguće razblažiti u tečnosti, poželjno posle obroka, 1-2 puta dnevno ili prema savetu lekara.
Suspenzija za trenutnu upotrebu: da bi se obezbedila maksimalna stabilnost i kvalitet proizvoda, prašak Saccharomyces Boulardii se čuva u zaštićenom okruženju u kesici i razblažuje se u tečnosti samo prilikom upotrebe proizvoda. Proizvod dobro promućkati pre upotrebe kako bi se
dobila homogena suspenzija. Pravilno zatvoriti bocu posle upotrebe. Zapišite datum pripreme
proizvoda sa strane na kutiji, na mestu predviđenom za to. 
 
Flonivin baby je medicinsko sredstvo namenjeno za lečenje u slučaju: dispeptičnih poremećaja, gastroenteričnog meteorizma, aerofagije i kolika kod odojčadi, dece i odraslih. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. 
Zahvaljujući spajanju simetikona (aktivnog sastojka) i probiotika (pomoćnog aktivnog sastojka), uloga Flonivin baby suspenzije za trenutnu upotrebu je da zaštiti i regeneriše crevnu biološku barijeru (crevnu floru) i da u isto vreme smanji površinski napon gastričnih mehurića gasova kako bi se potpomogla eliminacija pomenutih simptoma.
Glavnu ulogu ima simetikon (aktivirani metilpolisiloksan), hemijski inertan polimer metilsiloksana. Hemijsko-fizičko svojstvo simetikona je da smanji površinski napon; kako bi se mehurići gasova gastrointestinalnog trakta pridružili stvaranju slobodnog gasa, koji se lako eliminiše. Olakšava sve iritirajuće simptome (bol, grčeve, osećaj napetosti, podrigivanje, nadutost) koji su povezani sa nadimanjem, uobičajenim za mnoge bolesti gastrointestinalnog trakta. Ovu aktivnost potpomaže Saccharomyces Boulardi koji deluje kao privremena flora koja štiti crevni sistem i koji ima ulogu da ga dovede u stanje pravilnog rada radi obnavljanja mikroflore. Kada se prekine sa ovom terapijom, ovaj sastojak se eliminiše u roku od par dana. 
 - Čuvati na sobnoj temperaturi, dobro zatvoren i daleko od izvora toplote. Kad je proizvod pripremljen, može se čuvati u frižideru, da bi se poboljšalo njegovo probiotsko dejstvo. Ipak, proizvod je najbolje iskoristiti u roku od 14 dana od datuma pripreme.
MERE OPREZA
Ne postoje posebne mere predostrožnosti vezano za ovaj proizvod, međutim, navodimo sledeće:
- Ne upotrebljavati ovaj proizvod duže od 14 dana.
- Ovaj proizvod se može pojaviti sa dve odvojene faze. Nakon mešanja, isti bi trebalo da se  pojavi kao homogena suspenzija.
- Nakon rekonstituisanja i mućkanja proizvoda moguće prisustvo suspendovanih masa ne utiče  na delotvornost i kvalitet proizvoda.
- Čuvati van domašaja dece.
- Preporučena doza se ne sme prekoračiti.
- Nemojte koristi ovaj proizvod nakon isteka roka trajanja, pri čemu se rok trajanja odnosi na  neotvoren proizvod i proizvod koji se adekvatno čuva.
- Nemojte koristi ovaj proizvod ukoliko je pakovanje otvoreno.
- Sve komponente koje čine ovaj proizvod uključujući i kapaljku moraju biti netaknute.
- Ne upotrebljavati kesicu odvojeno već samo radi konstituisanja proizvoda.
- Ukoliko nakon kratkog perioda lečenja (7 dana) ne dođe do značajnih rezultata, posavetujte se  sa lekarom.
- U slučaju neželjenih reakcija, odložite upotrebu ovog proizvoda i posavetujte se sa svojim  lekarom kako bi Vam odredio pravu terapiju.
- Tokom upotrebe, ukoliko zaključite da je kapaljka uprljana, pravilno je očistite pre nego što je  namestite na bocu kako biste sprečili moguću kontaminaciju.
- Ne upotrebljavajte ovaj proizvod ukoliko postoji sumnja na crevnu ili ileusnu perforaciju.
Pridržavanjem uputstava datih u ovom uputstvu za pacijenta, smanjujete rizik od nastanka neželjenih reakcija.
Važno je da obavestite svog lekara ili farmaceuta o bilo kojoj neželjenoj reakciji koja nije navedena u ovom uputstvu za pacijenta.
KONTRAINDIKACIJE
Nemojte upotrebljavati ovaj proizvod u slučaju reakcija hipersenzitivnosti na sastojke proizvoda. Interakcije i inkompatibilnosti:
Nisu poznate ni prijavljene interakcije sa drugim lekovima ili inkompatibilnosti sa drugim farmaceutskim preparatima. Ipak, u literaturi je prijavljen izveštaj o pojedinačnom slučaju interakcije između simetikona i levotiroksina. Iz ovog razloga, u slučaju istovremene terapije sa lekovima na bazi levotiroksina posavetujte se sa Vašim lekarom pre nego što počnete da koristite
FLONIVIN baby
Trudnoća i dojenje:
Trudnoća: Nema adekvatnih podataka vezano za primenu preparata FLONIVIN baby tokom trudnoće, stoga bi ga trebalo koristi samo ukoliko je zaista neophodno i nakon procene lekara.
Dojenje: Nije poznato da li se simetikon izlučuje u majčino mleko stoga bi ga trebalo koristiti samo ukoliko je zaista neophodno i nakon procene lekara.
Upravljanje vozilima:
Nije prijavljeno da upotreba ovog medicinskog sredstva utiče na sposobnost upravljanja vozilima ili rukovanje mašinama.
Neželjena dejstva i predoziranje:
Kao i svi proizvodi na bazi simetikona, ovo medicinsko sredstvo takođe može da izazove neželjena dejstva mada se ne javljaju kod svih.
Obavestite svog lekara ukoliko tokom lečenja preparatom FLONIVIN baby primetite neko od sledećih neželjenih dejstava:
 - Povraćanje, dijareja, bol u stomaku, bol u crevima, mučnina
 - Osipi
 - Oticanje lica, očiju i usana, oticanje grla praćeno otežanim disanjem (angioedem)
Ova neželjena dejstva se javljaju retko.
Nisu prijavljeni slučajevi predoziranja. 
PAKOVANJE
Pakovanje FLONIVIN baby medicinskog sredstva čine boca od 20 ml sa kapaljkom i zatvaračem koja sadrži emulziju simetikona u vodenom rastvoru, i kesica koja sadrži 2 g Saccharomyces Boulardi.
NAPOMENA
Ne bacajte medicinsko sredstvo u kanalizaciju, niti u kućni otpad. Pitajte svog farmaceuta kako da odložite medicinska sredstva koja vam više nisu potrebna. Time pomažete u očuvanju životne sredine.
 
Flonivin baby suspenzija za trenutnu upotrebu je proizvod koga čine:
- 1 bočica od 20 ml sa kapaljkom sa poklopcem koja sadrži emulziju simetikona u vodenom
rastvoru.
Konzervansi: natrijum-benzoat, kalijum-sorbat;
Zaslađivač: saharin-natrijum;
Aroma: jagoda
- 1 kesica sadrži 2 g Saccaharomyces Boulardi, maltodekstrine

Slični proizvodi

Pogledajte sve proizvode

REFLUSTAT 20 kesica

REFLUSTAT fizički sprečava povratak želudačnog sadržaja u jednjak i usta. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
 

 

PERSKINDOL COOL gel 100ml Ewopharma

Perskindol Cool Gel pomaže u ublažavanju bolova kod sportskih povreda, smanjenju otoka i lečenju sportskih povreda.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

PERSKINDOL ACTIVE gel 100ml

Perskindol Active Gel preporučuje se za olakšanje i ublažavanje bolova kao što su mišićni bol i blagi posttraumatski bol, pre i tokom sporta jer utrljavanje i masiranje stimuliše cirkulaciju krvi i opušta mišiće što pomaže u sprečavanju ili suzbijanju bola i grčeva u mišićima, nakon sporta da ohladi, olabavi i opusti napete mišiće.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

 

 

Vizol S ALLERGY kapi za oči 10ml JGL

Vizol S ALLERGY kapi za oko koriste se za sprečavanje i ublažavanje simptoma alergijskog konjuktivitisa. Simptomi poput svraba, crvenila, ili preteranog suzenja oka mogu se efikasno ublažiti. Vizol S ALLERGY kapi za oko štite od štetnog delovanja alergena i pomažu u procesu obnavljanja nadražene i osetljive sluzokože oka. 10 ml rastvora u bočici s aplikatorom.
 

AVARICON Hemor krema 20ml Pharmanova

Avaricon hemor krema služi za pomoć kod tegoba uzrokovanih hemoroidima, ublažava bol, otok i svrab u analnoj regiji, pruža prijatan osećaj hlađenja. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

DIBUZIN 30 tableta sa kontrolisanim oslobađanjem

DIBUZIN sadrži jedinstvenu formulaciju – tablete sa kontrolisanim oslobađanjem čija je namena da olakšaju nadutost, bol i neprijatnost u stomaku koji su često udruženi s poremećajem pražnjenja. Dibuzin se preporučuje kod iritabilnog kolona, poremećaj funcije creva zbog upotrebe antibiotika ili posle zračenja. Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

ViruProtect sprej protiv prehlade 7ml Hemofarm

ViruProtect je sprej za nos koji smanjuje rizik od virusnih infekcija. Pomaže u prirodnoj odbrani organizma sa virusom. 
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

INNOVAG 7 vaginalnih tableta Innventa pharm

Innovag vaginalni ovules sa zaštitnim obnavljajućim i umirujućim dejstvom se preporučuje za lečenje i prevenciju vaginoze i bakterijskog i gljivičnog vaginitisa. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. 

 

 

GRIP STOP sprej za nos

GRIP STOP sprej za nos je medicinsko sredstvo sa mehaničkim dejstvom, namenjeno tretmanu simptoma povezanih sa zapaljenjem nosnih šupljina kod prehlade, kao i bakterijskog porekla. Pomaže ponovno uspostavljanje normalnog disanja na nos i ventilacije
nozdrva, kod odraslih i dece.
Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

INNOPEA 15 kesica Innventa pharm

INNOPEA® - Jedinstvena formulacija za tretman bola i upale. Doprinosi normalnoj funkciji nervnog i imunog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, kao i smanjenju umora i iscrpljenosti. Pre upotrebe pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Pronađite nas na mapi