Proizvodi za čišćenje jetre

Proizvodi za čišćenje jetre
24.06.2020.

PROIZVODI ZA čIšćENJE JETRE

Jetra predstavlja organ u centralnom delu našeg tela i kroz nju prolazi sve što unosimo u naš organizam putem hrane, tečnosti, vazduha i kroz kožu. Osim hranljivih i zdravih, tu su i mnoge štetne i toksične materije. Jedna od glavnih uloga jetre je upravo prerada i „razvrstavanje“ ovih materija odnosno detoksikacija organizma čime se dobri sastojci zadržavaju u telu, a loši izbacuju, što je čini jednom od najvažnijih organa, neophodnih za celokupno zdravlje.

 

Osim ove jetra obavlja i druge važne funkcije kao što su proizvodnja žuči, regulacija šećera u krvi, skladištenje vitamina i minerala, sinteza proteina i materija za normalno zgrušavanje krvi,...


Sve što tokom dana svesno ili nesvesno unesemo u svoj organizam utiče na zdravlje naše jetre. Alkohol, cigarete, konzumiranje masne i začinjene hrane, šećera, industrijskih prerađevina, pa čak i razni dodaci ishrani i lekovi koje koristimo u velikoj meri opterećuju rad jetre. Ukoliko ne obraćate pažnju na to šta unosite u organizam, velika je verovatnoća da poremetite rad jetre, a time rizikujete i različita oboljenja i to ne samo jetre, već i drugih organa.


Na sreću, čak i kada je oštećen, ovaj organ ima neverovatnu sposobnost regeneracije! S toga je potrebno prepoznati simptome koji bi mogli ukazivati na poremećaj, ali pre svega – bitno je izbegavati potencijalne uzročnike i delovati preventivno. Jedan od načina za to jeste godišnja detoksikacija organizma, kao i povremeno čišćenje jetre!

 

Koji simptomi su znak da vam je potrebno čišćenje jetre?


Kada je u pitanju rad jetre, ukoliko nešto nije kako treba obično se javlja umor i pospanost, slabost organizma, mučnina, slab apetit, ali i gojenje, zatim mogu se pojaviti nadutost i gasovi, tamna boja urina, bol u gornjem desnom delu stomaka na mestu gde se jetra i nalazi, kao i brojni drugi znaci. Međutim, u zavisnosti od težine oštećenja jetre, ovi simptomi su u većoj ili manjoj meri izraženi, čak ni ne moraju biti prisutni, a da potajno funkcije jetre slabe i uzrokuju različite probleme. Jedan od najčešćih oboljenja jeste masna jetra i ukoliko sumnjate da patite od ove bolesti, posavetujte se sa lekarom koji je najbolji način da izvršite čišćenje jetre.


Svakako, smanjite koliko god možete unošenje otrova koji dolaze iz vazduha (dim, gorivo, farbe, parfemi, hemikalije, lakovi, lepkovi i druge materije koje udišemo), zatim smanjite unos namirnica i napitaka koji sadrže alkohol, šećere, masnoće, konzervanse, veštačke boje i arome, a pojačajte unos svežeg voća i povrća, morske ribe, mahunarki, orašastih plodova i generalno proizvoda koji sadrže vitamin K, selen, arginin, metionin, antioksidanse, omega masne kiseline, prirodna sumporna jedinjenja i druge, jer oni podstiču čišćenje jetre od masnoća i nakupljenih toksina, a time se ujedno vrši i detoksikacija organizma.

 

Čemu služi čišćenje jetre i detoksikacija organizma?


Jetra je među najopterećenijim organima i obavlja svakodnevno brojne funkcije u našem telu. Upravo zbog toga je potrebno da se očisti od štetnih materija, a idealno vreme za čišćenje jetre jeste prolećni period kada je ona najjača i najotpornija. Čim započnete čišćenje jetre, možete primetiti brojne benefite, među kojima su buđenje i jačanje energije, bolji rad svih organa, detoksikacija organizma, smanjen rizik od pojave kamenca u žuči i jetri, pomoć pri mršavljenju, kao i čistija, svežija i zdravija koža, pa time i celokupno lepši izgled i bolji osećaj!

 

Koje proizvode za obnavljanje i čišćenje jetre nudi naša apoteka online?


S obzirom da je detoksikacija organizma osnova našeg zdravlja, telo je najpre potrebno pripremiti za ovaj proces. U to spada čišćenje creva, izbegavanje teške i masne hrane, unošenje velike količine tečnosti tj. vode, odmor... Za detoksikaciju i čišćenje možete koristiti brojne specijalno pripremljene napitke i čajeve, a preporuka je unošenje lagane hrane koju će organizam lako svariti. Takođe, možete probati i neke od proizvoda koje nudi naša apoteka - online poručivanje na željenu adresu moguće je za svaki od ovih proizvoda za jetru. Tu su:

  • Dr Cubano PVS Plus Spirulina i Hlorela - jača imuno sistem, ubrzava obnavljanje tkiva, pruža zaštitu od slobodnih radikala, podstiče probavu i izbacivanje otrovnih materija i teških metala iz tela, obezbeđuje detoksikaciju organizma, ima probiotička dejstva, vraća energiju telu i snabdeva ga hranljivim materijama uz dovođenje kiseonika u ćelije;
  • HealthAid Livercare - predstavlja dijetetski suplement sa čičkom, maslačkom, kurkumom i artičokom koji čuvaju zdravlje jetre i drugih organa. Posebno je pogodan za osobe sa masnom jetrom, lošim navikama u ishrani, onima koji se osećaju umorno i iscrpljeno nakon konzumiranja alkohola i cigareta, kao i osobama koje žele da izvrše čišćenje i detoksikaciju organizma;
  • Dr. Theiss Hepato slim - sadrži silimarin, holin, kurkumu, crnim biber i hrom i služi za uravnoteženje funkcije jetre, njenu regeneraciju, eliminaciju otrovnih supstanci iz organizma i održanje telesne težine, a doprinosi i normalizaciji nivoa glukoze u krvi, povećava metabolizam lipida, kao i makronutritijenata
  • Oligogal Se Galenika - organski vezan selen na bazi pivskog kvasca obogaćenog vitaminima C, E i A koji su potrebni za normalan rad celog organizma. Smanjuje mogućnost nastanka raka, poboljšava odbranu organizma od oštećenja izazvanih oksidacijom, pospešuje potenciju, plodnost i trudnoću, a pozitivno deluje i na upalne procese, respiratorne smetnje, oštećenje vida i jetre;
  • Livorex Forte Pharmalife research - dodatak ishrani koji sadrži biljne ekstrakte, vitamin E i kompleks vitamina B za normalan rad jetre i digestivnog trakta, podsticanje fiziološkog čišćenja organizma, zaštite ćelija od oksidacije, jačanje imuno sistema, kao i egergije metabolizma.

 

Koji god da je vaš izbor, kada je u pitanju naša apoteka – online naručivanje doneće vam ne samo olakšanje prilikom kupovine željenog proizvoda, već i sve druge blagodeti korišćenja odabranih preparata. Zato ne čekajte da se pojavi neki od simptoma oboljenja jetre, već uzmite stvari u svoje ruke. Naša apoteka online je tu za vas 24/7!