Solgar Kalcijum Magnezijum Cink 100 tableta

Solgar Kalcijum Magnezijum Cink 100 tableta

Brend: Solgar

Šifra proizvoda: 27743

Kalcijum, magnezijum i cink u jednoj tableti neophodne svakom organizmu. Svaka od njih ima svoju posebnu ulogu i namenu. Kalcijum štiti kosu i kontroliše rad i sredinu bubrega, dok magnezijum štiti vaše srce, smiruje nerve i moždane funkcije, a cink se brine za lepotu kože, zdravlje reproduktivnih organa, vida i sluha.

Broj komada:

+
-
1.364,87 RSD
*Napomena: U cenu proizvoda je već uračunat popust od 5% u odnosu na cenu u našim maloprodajnim objektima, osim na prizvode koji su na akciji.

3 tablete dnevno.

Kalcijum se najvećim delom (99%) nalazi u koštanom sastavu. Posebno ga je važno dovoljno uneti ishranom u dečijem uzrastu, za vreme rasta. Nedovoljan unos, posebno kod žena u starijim godinama, može dovesti do smanjene gustine  kostiju - osteopenije i osteoporoze. U mišićnom sistemu kalcijum je neophodan za kontrakcije poprečno-prugaste i glatke muskulature za kontrakcije srčanog mišića. Kalcijum reguliše otpuštanje neurotransmitera, a uključen je i u procese zgrušavanja krvi.

Magnezijum se u organizmu nalazi u kostima (60%) i serumu, a učestvuje u nizu enzimskih  procesa (Krebsov ciklus, sinteza proteina i nukleinskih kiselina). Učestvuje i u stvaranju energije (ATP), transportu glukoze u ćelije i neuromuskularnom prenosu nadražaja. Važan je i u procesu zgrušavanja krvi te za relaksacionu fazu mišićne aktivnosti.

Cink je uključen u metabolizam proteina, masti, ugljenih hidrata, sintezu proteina, aminokiselina i metabolizam kostiju. Esencijalni je mineralni sastojak u moćnom antioksidansu superoksid dismutazi (SOD) te povoljno utiče na imunološki  sistem. Takođe, doprinosi boljim kognitivnim funkcijama, učenju i koncentraciji i doprinosi stabilizaciji raspoloženja.

Sadržaj dnevne doze (3 tablete):

 - Kalcijum (karbonat, glukonat, citrat) 1000 mg

 - Magnezijum (oksid, citrat, glukonat) 400 mg

 - Cink (glukonat) 15 mg

Slični proizvodi

Pogledajte sve proizvode
  • Dodajte u korpu
  • Dodajte u Listu Želja

Kalcijum Magnezijum Cink 30 tableta Walmark

494,00 RSD
Sinergija 3 minerala, doprinosi jačanju imuniteta, funkcionisanju nervnog sistema, zaštiti mišićno-koštnog tkiva.
Pronađite nas na mapi