L-carnitine 500mg 30 kapsula Esensa

*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda

L-carnitine 500mg 30 kapsula Esensa

Brend: Esensa

Šifra proizvoda: 7577

Rekreitin L-carnitine ubrzava sagorevanje  masti u organizmu, poboljšava snabdevanje  kiseonikom,  povećava izdržljivost i odlaže pojavu zamora mišića, povećava pokretljivost spermatozoida.
 

Broj komada:

+
-
888,25 RSD
*Napomena: U cenu proizvoda je već uračunat popust od 5% u odnosu na cenu u našim maloprodajnim objektima, osim na prizvode koji su na akciji.
 - Odrasli i deca iznad 12 godina: Popiti jednu kapsulu 20-30 minuta pre i jos jednu  kapsulu neposredno pred trening  ili intenzivnu fizičku aktivnosti. Ukoliko se primenjuje  uz redukcione dijete, tada prema potrebi uzeti jednu kapsulu 60-90 min nakon jela.
 
Rekreitin L-carnitine 500 kapsule sadrže aminokiselinu L-karnitin koja učestvuje u procesima sagorevanja masti i energetskom metabolizmu. U slučaju deficita L-karnitina u organizmu, masti se ne iskorišćavaju za stvaranje energije, nego se pojačano talože u vidu potkožnog masnog tkiva. Pored povećanja masnih naslaga, nedostatak L-karnitina, izaziva umor. Telo se oslanja više na masti za dobijanje energije, tako štedi glikogen i to zajedno sa redukcijom skupljanja mlečne kiseline u mišićima, produžava i povećava kapacitet vežbanja pre pojave zamora.
L-karnitin  ucestvuje  u  prenosu masnih kiselina, kroz lipidnu fazu membrana mitohondrija  gde se odigrava  njihova beta oksidacija i oslobadanje  energije. Na taj nacin, L-karnitin  ima bitan uticaj na proces oksidacije  masnih kiselina
i    dobijanje  energije  u  vidu ATP-a (adenozin  trifosfata),  koji daje neophodnu energiju organizmu,  a naročito skeletnim  mišićima i  miokardu. U slučaju deficita L-karnitina u organizmu, masti se ne iskorišćavaju  za stvaranje energije,  nego se pojačano talože u vidu potkožnoq  masnog tkiva. Pored povećanja  masnih naslaga,  nedostatak  L-karnitina,  izaziva umor. Tokom sportskih  aktivnosti  L-karnitin  povećava  energetski  nivo i   prag izdržljlvosti organizma  i  pomaze mu da prebrodi trening. Telo se oslanja više na masti za dobijanje  energije,  tako steoi glikogen  i   to zajedno  sa redukcijom skupljanja  mlečne kiseline u  mišićima,  produzava  i   povećava  kapacitet vežbanja  pre pojave zamora.  L-karnitin  stimulise regenerativne  procese
u  obolelom  miokardu.  Poboljšava  tonus srčanog  mišića i  funkciju  srca, stimulise  njegovo snabdevanje  energijom i pobolisava rad kardiovaskularnog sistema. L-karnitin stimuliše sekretornu funkciju pankreasa i pokazuje pozitivan  uticaj na spermatogenezu i pokretljivost spermatozoida. 
L-carnitine 500:
•  Ubrzava sagorevanje  masti u organizmu
•  Sprečava nagomilavanje mlečne kiseline u mišićima
•  Poboljšava snabdevanje kiseonikom, povećava izdržljivost i odlaže pojavu zamora mišića
•  Podiže energetski nivo organizma
•  Povećava pokretljivost  spermatozoida
•  Pomaže pravilan rad srčanog  mišića
 
Preporučuje  se:
- Profesionalnim sportistima radi poboljšanja  izdržljivosti i ubrzanja oporavka organizma nako treninga,
- Rekreativnim sportistima radi poboljsanja kondicije i ubrzanja sagorevanja masti,
- Osobama  koje žele da smršaju, L-carnitine  500 smanjuje  masne naslage, a štiti rnišiće, tako što ih snabdeva  energijom  koja potice iz masti,
- Osobama  sa oslabljenim  srčanim  mišićem.
 

1 kapsula sadrži:

 - L-karnitin 500 mg

Pronađite nas na mapi