Serapeptaze - kod bolnih i upalnih procesa

Serapeptaze -  kod bolnih i upalnih procesa
15.11.2022.

SERAPEPTAZE - KOD BOLNIH I UPALNIH PROCESA

Upala je prirodna odbrambena reakcija organizma na povredu ili infekcije. Ovaj odgovor našeg imunološkog sistema uspostavlja zdravu ravnotežu u našem telu i, ako je kratkotrajan, ostaje neprimećen. Međutim, kada upalni procesi traju dugo mogu dovesti do različitih problema sa zdravljem.

 

Moderna farmakologija je pronašla načine da pomogne našem imuno sistemu, a mi vam predstavljamo moćan enzim koji lekari sve ćešće prepisuju u borbi protiv različitih stanja i bolesti - serapeptazu.


Šta je serapeptaza, kako nam pomaže da očuvamo zdravlje organizma i kada se najčešće koristi, saznajte u nastavku teksta.

 

Serapeptaza – čudo od enzima

Serapeptaza je enzim koji proizvode mikrobi u probavnom traktu svilene bube. Ima snažno proteolitičko dejstvo (može da razlaže protein na aminokiseline), pa tako ovom insektu, na primer, pomaže da razloži čauru u procesu transformacije u leptira.


Japanski naučnici uspešno su 60tih godina prošlog veka izolovali ovaj enzim i od tada su sprovedene mnoge studije koje opravdavaju njegovo korišćenje u medicini (opšta hirurgija, ortopedija, stomatologija, ginekologija, itd).


Razlog za to leži u njegovom snažnom analgetičkom i antiinflamatornom dejstvu.

 

Bolovi i analgetičko dejstvo serapeptaze

Ovaj enzim predstavlja odličnu alternativu analgeticima za kojima često posežemo u nameri da ublažimo bol. U jednom istraživanju pokazalo se da je kod pacijenata koji su bili podvrgnuti operaciji uklanjanja umnjaka došlo do redukcije otoka i bola usled uzimanja ovog enzima (u odnosu na pacijente kojima je dat placebo).


Slični rezultati dobijeni su i kod drugih manjih hirurških intervencija. Bolovi i otok redukovani su nakon upotrebe serapeptaze.


SERAPINN serapeptaza je odlično pomoćno sredstvo u svim onim stanjima kada se mogu javiti bolovi. Deluje tako što razlaže bradikinin, poznat i kao medijator bola. Ali ne samo to. Pomaže cirkulaciju u žarištu upala čime utiče na smanjenje otoka, razlaže fibrin i mukus te na taj način eleminiše gnoj i hematom.

 

muska noga-uganuce


Zbog svega navedenog SERAPINN ima raznovrsnu primenu. Koristi se nakon hirurških zahvata za smanjenje otoka i podliva, nakon fraktura kostiju, uganuća, iščašenja, stomatoloških hirurških intervenicija, u ORL (upalni procesi sinusa, larinksa, farinksa itd), pulmologiji, ginekologiji i akušerstvu.

 

Sprečava infekcije

U slučajevima infekcije bakterije su te koje stvaraju biofilm oko sebe, čime sprečavaju prodor antibiotika na inficirano mesto. Serapetaza razgrađuje ovaj zaštitni sloj omogućujući antibiotiku da prodre na inficirano mesto. Zato se često zajedno sa antibiotskom terapijom ovaj enzim prepisuje kao pomoćno medicinsko sredstvo, jer pomaže da se koncentracija antibiotika na mestu infekcije poveća i tako ubrza proces izlečenja.


EdeMax Serapeptaza pomaže kod različitih zapaljenskih procesa koje prate bolovi i otok, a prepisuje se zajedno i uz terapiju antibiocima. Pored toga, pomaže i kod uganuća, iščašenja, fraktura i sportskih povreda, kod hematoma, oboljenja disajnih ogana, reumatoidnog artritisa, mastitisa, za smanjenje postoperativnog oticanja i bola.

Dejstvo antibiotika može da poboljša i Serrax. Ovaj dodatak ishrani ima multifunkcionalno dejstvo zahvaljujući svom analgetičkom i antiinflamatornom dejstvu. Zato se preporučuje u različitim situacijama kada se javljaju bolovi i otoci, ili postoji neka upala u organizmu koju treba tretirati (npr. operativni zahvati u oralnoj i maksilofacijalnoj hirurgiji, otoci nakon povreda, podlivi nakon operacija, sinuzitis, tonzilitis, respiratorne infekcije, bronhijalna astma, inflamacija Eustahijeve tube itd).

 

Upalni procesi u organizmu

Više studija je pokazalo da ovaj enzim ima snažno antiupalno dejstvo.


Hysera serapeptidaze pokazala se kao efikasna u tretiranju stanja u čijoj osnovi leže upalni procesi. Ove kapsule sadrže značajnu količinu ovog enzima koji veoma uspešno razlaže proteine, te se s razlogom koristi kod tretiranja različitih povreda i edema, kod upala desni praćenih otocima, nakon različitih hirurških zahvata u stomatologiji, ortopediji, ginekologiji, a nalazi svoji primenu i u slučaju bolesti respiratornog trakta (smanjuje otok sluzokože, razlaže šlajm i olakšava iskašljavanje).

 

Čuva zdravlje srca i sprečava moždani udar

 

Zahvaljujući svom svojstvu da razgrađuje plak koji se taloži u arterijama (arteroskleroza), serapeptaza prevenira nastanak krvnih ugrušaka, pomaže bolju cirkulaciju krvi u organizmu, a samim tim sprečava moždani udar i pozitivno utiče na zdravlje srca i krvnih sudova.

 

Crvenilo i ožiljci

 

Nakon infekcije, povreda ili operativnih zahvata na i u našem telu formiraju se ožiljci. Pokazalo se da serapeptaza pomaže u razlaganju mrtvog tkiva i viška fibrina (zaduženog za nastanak ožiljka), čime doprinosi zalečenju upaljenog ili povredjenog mesta, ublažava crvenilo i ubrzava zarastanje rane i formiranje ožiljka.

Lista stanja na koja serapeptaza ima blagotvorno dejstvo je dugačka i ovde se ne završava, jer postoji još niz stanja organizma na koje efikasno deluje.


Potražite svoj moćni enzim na apotekasunce.rs. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.