Pantenol pena - najbolji letnji prijatelj kože

Pantenol pena  - najbolji letnji prijatelj kože
23.08.2022.

PANTENOL PENA - NAJBOLJI LETNJI PRIJATELJ KOžE

Sa korisnim svojstvima pantenola smo upoznati već jako dugo. Farmaceutska i kozmetička industrija ga koristi u raznim oblicima da bi ljudima širom sveta pomogla pri rešavanju raznovrsnih problema sa kožom.

 

Najčešći kozmetički proizvodi sa pantenolom koji se koriste tokom sparnih letnjih dana su pantenol pena posle sunčanja, pantenol pena za lice, pantenol mast i pantenol krema posle sunčanja. Prednost ovih proizvoda je u tome što su veoma efikasni ali i veoma pristupačni kada je cena u pitanju. Takođe mogu se lako naći, jer svaka bolje snabdevena apoteka ima u ponudi artikle koje sadrže pantenol.

 

Šta je u stvari pantenol?

 

Da krenemo od početka: pantenol je hidrantno bezbojno hemijsko jedinjenje B5 vitamina koji se može dobiti iz biljnog ili životinjskog porekla. Izuzetno je dobar za lečenje i negu kože. Kada ga nanesemo na kožu on se pretvara u vitamin B5 koji koža apsorbuje što ima za rezultat sjajniji izgled kože, bolju hidrataciju i mekoću.


Pored kože dokazani su i pozitivni efekti pantenola na kosu. Ukoliko se redovno koriste šamponi i balzami sa dodatkom pantenola vaša kosa može da postane sjajnija i zdravija.

 

Pantenol pena posle sunčanja

 

Dolaskom leta i toplijih dana obično više vremena provodimo napolju i na suncu, pa stručnjaci savetuju je da pantenol pena posle sunčanja bude sastavni deo naše svakodnevnice. Može se koristiti pre ili posle tuširanja nekoliko puta u toku dana. Pantenol pena posle sunčanja umiruje opekotine na kože nastale sunčanjem, smanjuje iritaciju i crvenilo i ujedno hrani kožu i doprinosi njenoj bržoj regeneraciji. Pored pantenola pena u svom sastavu ima aloa veru, vitamin E i alantoin. Aloe vera pomaže pri obnavljanju epidermalnog sloja kože i daje dodatnu vlažnost. Vitamin E omogućava delotvornu zaštitu, tonira i omekšava kožu. Alantoin umiruje kožu i štiti je od preranog starenja.

 

Pantenol pena za lice

 

Pantenol pena za lice se preporučuje za upotrebu prilikom umivanja svakog jutra, posebno u letnjem periodu kada je zbog vrućine pojačano znojenje i lučenje sebuma. Pena se nanosi na vlažno lice, utrlja se kružnim pokretima u kožu i na kraju ispere mlakom vodom. Pantenol pena za lice je blagog sastava pa vam neće izazvati iritaciju očiju ili crvenilo, a lice će vam nakon njene upotrebe ostati čisto i meko.


Hidrirajuća svojsta pantenola osvežiće kožu lica i vratiti joj njen prirodni izgled. Pantenol penu mogu koristiti i osobe sa osetljivom kožom i kožom sklonom aknama, jer ne sadrži sapun ni parabene, a podstiče prirodnu regeneraciju kože.

 

devojka u belom

 

Pantenol mast

 

Pantenol mast koristi se za problematičnu kožu. Problemi sa kožom koje možete rešiti pomoću masti sa pantenolom su :

 

  • Suva i ispucala koža. Tu podrazumevamo sve vrste oštećenja bilo gde na koži ( ispucale usne, pete, zanoktice ili bradavice kod žene koje doje)
  • Bilo koja vrsta iritacije kože posebno u delu pregiba. U toku leta veoma često se događa da dođe do ojeda na preponama, pod pazuhom ili na mestu gde se spajaju butine. Pantenol će smanjiti iritaciju, svrab i crvenilo.
  • Opekotine na koži. Opekotine nastale na bilo koji način (od vruće vode, vatre ili sunca) znaju biti veoma neprijatne i bolne pa je pantenol mast odlična prva pomoć jer će umiriti oštećenu kožu i pomoći joj da se što pre regeneriše. Ukoliko na letovanju pocrvenite od sunca a ponestala vam je vaša krema posle sunčanja možete mirne savesti namazati pantenol mast u tankom sloju i problem će biti rešen.

 

Na sajtu naše apoteke pogledajte veliki izbor proizvoda sa pantenolom, ali i mogo drugih po pristupačnim cenama. Svakog meseca imamo na akciji određene proizvode, a dodatna pogodnost koju vam nudimo je online kupovina. Radno vreme naše on line apoteke je od 07h do 22h, a za dodatna pitanja i informacije kontaktirajte nas putem emaila : online@apotekasunce.rs ili na broj telefona : 060/42 49 013.