Jak imunitet – temelj dobrog zdravlja

Jak imunitet – temelj dobrog zdravlja
05.10.2021.

JAK IMUNITET – TEMELJ DOBROG ZDRAVLJA

Imuni sistem predstavlja svojevrstan mehanizam odbrane organizma od patogena (bakterije, virusi, paraziti, gljivice, toksini) koji izazivaju bolesti. Pravilno funkcionisanje imunog sistema podrazumeva najbolji mogući odgovor i odbranu organizma od uzročnika bolesti. Upravo zbog toga jačanje imuniteta još dok ste zdravi od krucijalnog je značaja za tok eventualne infekcije i brzinu oporavka.

 

Ako želite da saznate šta je najbolje za jačanje imuniteta i koji su to najbolji preparati za jačanje imuniteta na pravom ste mestu.


Imunitet može biti urođeni i stečeni, a stečeni još i prirodni (nastao u direktnom kontaktu sa uzročnikom bolesti) i veštački (stvoren imunizacijom vakcinom), a zatim pasivni (prenosi se sa osobe koja ima antitela, na primer sa majke na bebu) i aktivni (koji podrazumeva da sami stvaramo antitela nakon kontakta sa uzročnicima bolesti). Aktivni imunitet od presudnog je značaja za dobro zdravlje i dobro opšte stanje organizma i njega je neophodno da jačamo pravilnim životnim navikama, kvalitetnom ishranom i suplementima.

 

Šta je najbolje za jačanje imuniteta?

 

Čudotvorni lekovi za jačanje imuniteta ne postoje, jer je to dug i kontinuiran proces čiji je uspeh uslovljen vašim svakodnevnim navikama. Čak i najbolji preparati za jačanje imuniteta slabije će delovati ukoliko u svoj život uvedete sledeće zdrave navike:

 • zdrava i raznovrsna ishrana bogata voćem, povrćem, žitaricama, proteinima i zdravim mastima
 • adekvatan unos vode
 • umerena fizička aktivnost, kvalitetan san i izbegavanje stresa
 • umerena konzumacija alkohola i prestanak pušenja
 • održavanje lične higijene i higijene prostora u kom boravite

 

Tek kada svom organizmu pružite temelj, usvajanjem ovih navika, možete se baviti pitanjem šta je najbolje za jačanje imuniteta i postoje li lekovi za jačanje imuniteta koji će na postavljenoj osnovi izgraditi snažnu osnovu tela od bolesti.

 

imunitet jacanje imuniteta

 

Najbolji preparati za jačanje imuniteta

 

Za jesen i zimu karakteristično je povećanje kako virusnih, tako i bakterijskih infekcija, pa na vreme treba razmišljati šta je najbolje za jačanje imuniteta i kako preventivno delovati na stimulaciju imunog sistema. Da bi vaš imuno odgovor bio najefektivniji i najbolji, preparati za jačanje imuniteta u vidu suplemenata zaista mogu mnogo da pomognu. Imajte ipak na umu da je ovo dugotrajan proces tokom kojeg gradite i potpomažete čitav jedan sistem odbrane i da bilo kakvi lekovi za jačanje imuniteta ne mogu delovati trenutno, ali ni zauvek. Zbog toga, već pojavom prvih znakova pada imuniteta, ili još bolje pre toga, pružite neophodnu pomoć svom organizmu.


Prema medicinskim istraživanjima, ali i iskustvima korisnika, najbolji preparati za jačanje imuniteta su:

 

 • ukoliko ste skloni infekcijama, alergijama, bronhitisu ili astmi, ako ste u starijem životnom dobu ili izloženi radioterapiji ili hemioterapiji, ali i za povećanje snage i izdržljivosti, Ecomer Imuno je odličan izbor. Ovaj dodatak ishrani u svom sastavu ima alkilglicerole iz ulja ajkuline jetre, a to su supstance koje su prisutne i u našem organizmu i imaju izuzetno važnu ulogu u jačanju imuniteta.
 • idealan balans odabranih vitamina i minerala pružiće vam Multi 24 troslojna tableta sa postepenim oslobađanjem, koja tokom 24 sata neprekidno snabdeva organizam mineralima i vitaminima neophodnim za normalno funkcionisanje organizma
 • kompleks cinka (Zn), vitamina C i vitamina D3 u samo jednoj kapsuli čini Imuno Protect idealnim suplementom u periodu pojačanih virusnih infekcija, kod fizičkog i mentalnog stresa kao i za starije osobe koje su sklone osteomalaciji i osteoporozi
 • suplement koji potvrđeno jača imuni sistem, a u svom sastavu ima zovu, divizmu, južnoafričku muškatlu, cink, selen, vitamin C, vitamin D i rutin je Immunita i dolazi u kesicama koje rastvorite u 150ml vode i pijete jednom dnevno
 • regeneraciju celokupnog organizma ubrzava suplement Gold Mumie, kompleks više od 60 organskih bioloških supstanci dobijenih iz prirodne smole
 • Solgar Beta Glukan Imuno, snažan imuno kompleks, Astamax, prirodni antioksidant koji štiti ćelije od oksididativnog stresa, kao i Immunace Extra Protection, sjajno balansiran kompleks mikronutritijenata za jačanje imuno sistema, s pravom se odvajaju u suplemente koji su najbolji preparati za jačanje imuniteta.

 

Ako ste se pitali šta je najbolje za jačanje imuniteta i koji su to lekovi za jačanje imuniteta, sada znate da je snažan imuno sistem sposoban da se odupre izazivačima bolesti proizvod zdravih životnih navika, efikasnih suplemenata i upornosti i strpljenja.