Ferona kapsule – preporuka za sve trudnice

Ferona kapsule – preporuka za sve trudnice
23.08.2022.

FERONA KAPSULE – PREPORUKA ZA SVE TRUDNICE

Trudnoća je poseban period u životu svake žene. Navike i ishrana prilagođavaju se potrebama bebe i kako se odvija trudnoca po nedeljama tako se zahtevi za unosom vitamina i minerala povećavaju.

 

Veliki broj trudnica počinje sa korišćenjem suplemenata na savet svog ginekologa kako bi obezbedile pravilan rast i razvojoj svojoj bebi. Na našem tržištu veoma su zastupljeni suplementi domaćih, ali i stranih proizvođača, koji su provereni i uvek dostupni.

 

Vitamini u trudnoći

 

Veoma je važno pravilno izbalansirati unos vitamina i minerala, potrebna količina menja se u zavisnosti od nedelje u kojoj se trudnica nalazi. Iz tog razloga ginekolog će pratiti kalendar trudnoće i na osnovu toga dati preporuku budućoj mami šta i u kojoj količini da uzima. Vitamini koji su neophodni u toku trudnoće su:

 

  • Kalcijum i vitamin D – ova dva vitamina imaju jako bitnu ulogu u pravilnom formiranju skeleta, a kad se uzimaju zajedno dolazi do bolje apsorpcije u organizmu.
  • Gvožđe – nedostatak gvožđa može dovesti do velikih problema koji utiču i na majku i na bebu. Prvi znaci nedostatka gvožđa u organizmu su hronični umor i pospanost, ukoliko se na vreme ne spreči deficit gvožđa izaziva anemiju, malu težinu bebe na rođenju ili čak prevremeni porođaj.
  • Vitamini iz grupe B – zaslužni su za pravilan razvoj i rast bebe. U prvom trimestru pomaže u smanjenju jutarnjih mučnina, a kako se trudnoca po nedeljama razvija odgovarajuća količina vitamina iz ove grupe smanjuje rizik od urođenih anomalija.
  • Magnezijum – u kombinaciji sa kalcijumom doprinosi izgradnji koštanog sistema bebe, a kod trudnica sprečava grčeve u nogama, povećan kvni pritisak i značajno doprinosi održavanju normalnih vrednosti šećera u krvi.
  • Alfa lipolinska kiselina – je jak antioksidans koji sprečava pobačaj ili prevremeni porođaj.

 

trudnica kuca na laptopu

 

Kada početi sa uzimanjem suplemenata?

 

Kada planirate trudnoću poželjno je početi sa redovnim unosom folne kiseline nekoliko meseci pre začeća, ali i u toku prvog trimestra. Folna kiselina sprečava anomalije ploda i obezbeđuje pravilan razvoj. Za ostale dodatke ishrani neophodno je pratiti kalendar trudnoce i sa svojim lekarom pravilno dozirati količinu vitamina u zavisnosti kolika je trudnoća po nedeljama. U zavisnosti od potreba, trudnice se mogu odlučiti za uzimanje svakog vitamina posebno u propisanim dozama ili da pak uzimaju po jednu kapsulu dnevno koja u sebi sadrži sve potrebne vitamine. Kapsule ferona iskustva nam govore jedne su od najčešće traženih na našem sajtu.

 

Ferona kapsule

 

Farmaceutska kompanija Hemofarm sa tradicijom dugom šezdeset dve godine stoji svojim kvalitetom iza Ferona kapsula. Za kapsule ferona iskustva pokazuju visok stepen efikasnosti i zadovoljavanja svih dnevnih potreba trudnica, što pruža osećaj sigurnosti i mogućnost da bezbrižno prođe period trudnoće.


U svom sastavu imaju alfa lipoinsku kiselinu, magnezijum i vitamin B6 u propisanim dnevnim dozama. Sva tri sastojka izuzetno su važni za normalan tok trudnoće. Magnezijum je mineral koji u mnogome doprinosi pravilnom razvoju fetusa ali postaraće se i da beba na rođenju ima dovoljnu težinu.


Kada je u pitanju mama, uzimanjem propisane količine magnezijuma mogu se sprečiti kontrakcije materice, preklamsija, grčevi koji se javljaju u nogama kako trudnoca po nedeljama odmiče. Vitamin B6 najbolji je saveznik trudnicama protiv mučnine koja se veoma često javlja u prvom trimestru, pored toga neophodan je za pravilan razvoj mozga i nervnog sistema fetusa. Alfa lipolinska kiselina važna je supstanca za pravilnu izgradnju ćelija fetusa, ali i eliminiše štetne materije iz organizma.


Na kraju, jako je važno da napomenemo da pratite svoje telo i kalendar trudnoće, ali i da nikako ne uzimate suplemente u toku trudnoće na svoju ruku već isključivo uz konsultacije sa svojim ginekologom.


Ukoliko imate dodatnih pitanja kontaktirajte nas i mi ćemo vam rado pomoći. Na sajtu možete obaviti svoju kupovinu brzo i bezbedno, a poručena roba biće vam dostavljena na kućnu adresu brzom poštom.